Actualitate

Primarul din Sângeorz Băi, care şi-a umilit fiica de 14 ani, și-a pierdut mandatul

Publicat: 14 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primarul din Sângeorz Băi care şi-a umilit fiica de 14 ani și-a pierdut mandatul
Traian Ogâgău a fost validat pentru un nou mandat de primar în Sângeorz

Traian Ogâgău, primarul din localitatea Sângeorz Băi, care și-a umilit fata, în vârstă de 14 ani, a rămas fără mandat, a transmis miercuri, 14 octombrie 2020, Prefectura Bistrița-Năsăud.

„Astăzi, 14 octombrie, a fost emis Ordinul de Prefect nr. 252 privind constatarea încetării de drept a mandatului de primar al lui Traian Ogâgău înainte de expirarea duratei normale a mandatului. Acesta vine ca urmare a condamnării prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă la o pedeapsă privativă de libertate cu suspendarea executării pedepsei”, au transmis reprezentanții Prefecturii Bistrița-Năsăud.

Primarul Traian Ogâgău a pierdut mandatul

Potrivit acestora, viceprimarul orașului Sângeorz-Băi va prelua atribuțiile de primar. Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud anunța, la mijlocul lunii septembrie, că, în urma verificărilor demarate de către oamenii legii, a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru rele tratamente aplicate minorului, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița.

În urmă cu două săptămâni, Traian Ogâgău a câştigat cel de-al doilea mandat de primar al oraşului-staţiune Sângeorz-Băi din judeţul Bistriţa-Năsăud. El a candidat ca independent, însă a avut parte de susținerea PNL, fiindcă a făcut parte din acest partid.

Acesta vizează cazul primarului din Sângeorz Băi, Traian Ogâgău, care și-ar fi pus propriul copil, în vârstă de 14 ani, să stea dezbrăcată cu mâinile la perete și să își ceară scuze pentru că nu este ascultătoare.

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, referitor la acest caz, că este categoric împotriva oricărui comportament agresiv, cu atât mai mult față de un minor și cu atât mai mult față de un copil.

Primarul a filmat momentul în care îşi umileşte propria fiică

Primarul PNL din Sângeorz-Băi filmează clipele în care acesta îşi umileşte propria fiică. Traian Ogâgău şi-a dezbrăcat fiica şi a pus-o să stea în genunchi, cu mâinile ridicate deasupra capului. Întreaga întâmplare a durat minute în şir, timp în care fetiţa plângea şi implora să se oprească. Tatăl nu s-a lăsat şi a pus-o pe fetiţa să repete o frază minute în șir:

„Nu mai sunt obraznică și nu mai supăr pe mama și pe tata”, „O să fac exerciții și o să învăț”, „Ce-am făcut astăzi a fost ieșit din comun” sau „Sunt cea mai obraznică fată din hotelul ăsta”, sunt câteva dintre propozițiile pe care bărbatul o pune pe fetiță să le repete.

În cazul acestuiprimar intervine Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA) și solicită sesizarea organelor de cercetare penală. Totodată, Autoritatea cere presei să nu promoveze aceste imagini.

Nici Poliția nu a rămas indiferentă și s-a autosesizat.

Luni, 12 octombrie 2020, Curtea de Apel Cluj a respins apelul formulat de primarul oraşului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, la sentinţa dată în luna iulie de Judecătoria Năsăud, prin care a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

„În baza art. 421 pct. 1 lit. b din Codul de procedură penală, respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul O. T. împotriva sentinţei penale nr. 95/09.07.2020 a Judecătoriei Năsăud. În temeiul art. 275 alin. 2 Codul de procedură penală, obligă apelantul inculpat la plata sumei de 500 lei reprezentând cheltuieli judiciare ocazionate de soluţionarea apelului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 12.10.2020”, se menţionează pe site-ul Curţii de Apel Cluj.

Adauga un comentariu