Economic Local

Tramvaiul Libertății, lansat pe străzile Iașului la 30 ani după Revoluție – FOTO

Publicat: 16 dec. 2019

Pe data de 14 decembrie a fost prezentat public cel de-al cincisprezecelea mijloc de transport public personalizat tematic sub egida „Iași – orașul tramvaielor pictate”. Este vorba despre „Tramvaiul Libertății”, care aduce în prim-plan Revoluția română din decembrie 1989, la 30 de ani de la înfăptuire.
Vagonul are o semnificație aparte pentru ieșeni, punând în valoare momentul real al începerii revoluției, și anume cel de pe 14 decembrie, la Iași. Proiectul grafic este realizat de artistul Dan Perjovschi. Compoziția este alcătuită dintr-o succesiune de mesaje textuale și ilustrații ce transmit aspecte ale vieții dinainte de 1989.

Punte de legătură cu Iașul din decembrie 1989

„Prezentarea publică a noului tramvai a fost precedată de intrarea în rond a tramvaiului istoric ITB, pentru a crea o punte de legătură cu Iașul din decembrie 1989”, au precizat reprezentanții Companiei de Transport Public Iași.

Organizatorii acestui proiect sunt Primăria Iași, Compania de Transport Public Iași, Asociația Tramclub Iași și Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași. Proiectul face parte din programul cultural artistic „Iași, orașul tramvaielor pictate”, coordonat de Silviu Teodor Stanciu, președintele Tramclub Iași.loading...

Adauga un comentariu