Actualitate

Transportatorii români, reacție dură la adresa Guvernului României legată de prețul la combustibil: Să îl chemăm pe Putin?

Publicat: 18 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Transportatorii români reacție dură la adresa Guvernului României legată de prețul la combustibil Să îl chemăm pe Putin
Transportatorii români plătesc un preț prea mare la combustibili în contextul în care prețul barilului a scăzut

Transportatorii români au o reacție dură la adresa Guvernului României în contextul în care prețul la combustibil este unul alarmant de mare. Într-un comunicat de presă, președintele COTAR explică faptul că au acceptat poveștile că prețurile sunt dictate de Vladimir Putin prin războiul din Ucraina.

Asta în condiţiile în care, recent, Marcel Ciolacu a anunțat că nu mai este nevoie de compensarea prețurilor la combustibil, în contextul în care piața a devenit previzibilă. Desigur, compensarea combustibilului nu era nici așa foarte mare, ținând cont că statul român suporta 50 de bani din costul unui litru de motorină sau benzină.

Tranportatorii români, reacție dură la Guvern legat de prețul la combustibil

Așadar, în comunicatul de presă publicat de transportatorii români se arată faptul că prețul la combustibil este în continuare ridicat şi că Guvernul ar trebui să ia măsuri serioase în contextul în care benzinării fac legea în România. Asta în condiţiile în care prețul barilului de petrol a scăzut în mod considerabil.

„Explozia absolut nejustificată a preţurilor benzinei şi motorinei ni s-a explicat prin creşterea preţului barilului de petrol şi prin criză mondială anunţată după 24 februarie, când a început conflictul din Ucraina. Am acceptat şi poveştile ministrului Energiei care ne-a spus că Putin e de vină. Dar a scăzut preţul barilului sub 90 de dolari, de la începutul lunii august, iar la pompă rămân aceleaşi preţuri umflate în aşa-zisa criză. Cum procedăm? Îl chemăm pe Putin să constate că benzinării îşi bat joc de noi? ” se arată în comunicat.

În continuarea comunicatului, președintele COTAR, Vasile Ștefănescu, susține că Guvernul României se laudă cu ajutorul dat de UE în ceea ce privește voucherele sociale și că pare că se străduiește să crească numărul persoanelor care vor fi dependente de ajutorul de stat. O primă soluție pentru a scădea prețurile la servicii și la produse ar fi scăderea prețurilor la pompă, în contextul în care pe piața internațională există o scădere a barilului de petrol.

Există un cartel al benzinarilor în România, este de părere președintel COTAR

În continuarea comunicatului, președintele COTAR explică faptul că benzinării din România s-au organizat într-un cartel și că actualul Consiliu al Concurenței trebuie să se autosesizeze pentru a demara mai multe anchete. Transportatorii avetizează guvernul asupra faptului că nu sunt cetețeni de mâna a doua, nu sunt nici analfabeți și nici persoane care să aibă vreun retard:

” Ţinem să amintim Guvernului României că nu suntem cetăţeni de mâna a şaptea, nu suntem analfabeţi sau persoane cu retard. Putem citi ştirile şi putem analiza singuri situaţia în care ne aflăm. Dorim doar explicaţii în legătură cu bătaia de joc generalizată care ne afectează pe toţi”, se arată într-un comunicat al Confederaţiei.

Vă aducem aminte faptul că ideea de carteluri nu este nouă în spaţiul public. În trecut, incă ministrul Energiei, explica faptul că are informații că în eșalonul doi al ANRE sunt angajate persoane care țin partea marilor furnizori de energie. Așadar, transportatorii români au ajuns la limita suportabilului în ceea ce privește prețul la combustibil, iar asta înseamnă o mare problemă națională pentru că o eventuală grevă din sistem ar duce la întreruperea lanțului de aprovizionare.

Adauga un comentariu