Sport

Traseul haotic al lui Cristi Manea. Cum a ajuns în pole-position pentru barajul cu Islanda

Publicat: 29 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Traseul haotic al lui Cristi Manea. Cum a ajuns în pole-position pentru barajul cu Islanda

A rămas mai puțin de o lună până la barajul cu Islanda din Liga Națiunilor, iar selecționerul Mirel Rădoi și secundul Nicolae Dică au început să contureze lotul pentru deplasarea de la Reykjavik. Nicolae Dică a recunoscut că revenirea lui Cristi Manea la CFR Cluj l-a bucurat.

Manea a revenit în această iarnă la Cluj și acum este titular sub comanda lui Dan Petrescu:

„Ne bucurăm că Manea a început să joace. Mirel îl știe foarte bine pe Manea de la echipa națională de tineret. Eu îl cunosc de la Viitorul, de când era copil. El s-a transferat târziu la FCSB, nu a făcut nici pregătirea cu ei. Asta după ce nu a reușit să prindă o altă echipă. Nu cred că l-au mai ținut cei de la FCSB pentru că ar fi trebuit să plătească o sumă mare de transfer. Cei de la CFR l-au mai adus așa și în trecut, iar acum aveau nevoie de fundaș dreapta.

La CFR Cluj s-a adaptat imediat pentru că știa mediul, știa antrenorul. La FCSB i s-au dat mai puține șanse. Cei de la FCSB au altă filosofie, cei de la CFR au un alt joc. Este un jucător tânăr, care a jucat foarte bine la Campionatul European, campion cu CFR, dar care nu s-a impus la FCSB”, a spus Nicolae Dică.

Traseul haotic al lui Cristi Manea

După ce a prins echipa ideală a turneului Euro U21 din vara anului trecut, Cristi Manea părea că se va transfera într-un campionat puternic. După ce a rămas pe tușă până spre finalul perioadei de mercato, Manea s-a văzut nevoit să se antreneze singur prin parc.
Pe ultima sută de metri, Manea a semnat cu FCSB, dar nu a mai prins pregătirea de vară. După startul campionatului, Manea a încercat să se impună la FCSB, dar nu a putut să câștige duelul cu Valentin Crețu.

Lăsat mai mult pe bancă, Manea s-a resemnat cu faptul că nu va juca la FCSB și Gigi Becali a decis că vrea să scape de el. CFR Cluj a profitat și a obținut din nou împrumutul său. Fundașul l-a răsplătit pe Dan Petrescu și a fost decisiv în jocurile cu Sevilla și Craiova.
Cristi Manea a centrat la hențul lui Jules Kounde din jocul tur cu Sevilla, iar centralul Deniz Aytekin a acordat penalty după intervenția VAR. Apoi, la meciul cu Craiova, Manea a provocat autogolul lui Martic.

România a rămas în cursa pentru Euro 2020

România a ratat calificarea la Euro 2020 prin intermediul preliminariilor continentale încă din 15 noiembrie, când a fost învinsă de Suedia cu scorul de 2-0 (2-0), pe Arena Națională din București, în penultimul meci.

„Tricolorii” păstrează șanse de calificare la turneul final de anul viitor prin intermediul barajului Ligii Națiunilor. Ei vor întâlni Islanda în deplasare, pe 26 martie, în cealaltă semifinală a culoarului A al barajelor urmând să se înfrunte Bulgaria și Ungaria. În finală, pe 31 martie, pentru un bilet la Euro 2020, se vor bate câștigătoarele celor două semifinale, meciul urmând să aibă loc în Bulgaria sau Ungaria.

Barajul pentru Euro 2020. Programul complet

Semifinalele play-off-ului Ligii Națiunilor se dispută la 26 martie 2020, iar finalele la 31 martie 2020. Aceste întâlniri stabilesc ultimele patru participante la Euro 2020, turneu la care și Bucureștiul găzduiește meciuri.

Tabloul semifinalelor play-off-ului Ligii Națiunilor este următorul:

Traseul A: Islanda – România și Bulgaria – Ungaria
Traseul B: Bosnia-Herțegovina – Irlanda de Nord și Slovacia – Irlanda
Traseul C: Scoția – Israel și Norvegia – Serbia
Traseul D: Georgia – Belarus și Macedonia de Nord – Kosovo

Adauga un comentariu