WoW!

Tratament naturist pentru somn. Cum să scapi de insomnie

Publicat: 18 mai 2021
femeie care nu doarme la 3 dimineata si care are nevoie de un tratament naturist pentru somn
Insomnia poate avea numeroase cauze. De aceea, ideal este să tratăm aceste cauze, nu neapărat consecințele ei

Ai probleme cu somnul? Nu reuşeşti absolut deloc să te odihneşti noaptea? Acest lucru îţi poate perturba ritmul zilnic. În timp duce şi la apariţia anumitor afecţiuni. Ca să înţelegi mai bine acest lucu, gândeşte-te că există o coordonare între absolut toate organele interne. Dacă unul este afectat, şi celelalte vor fi afectate într-o anumită măsură. Haideţi să aflăm astăzi ce tratament naturist pentru somn avem la dispoziţie.

Ca să aflăm cum putem trata insomnia, mai întâi trebuie să aducem în discuţie cauzele care duc la apariţia ei. Problemele de la locul de muncă, stresul, anxietatea şi depresia sunt numai câteva dintre ele. Netratată la timp, insomnia duce la oboseală excesivă, iar aceasta la probleme cardiovasculare şi accidente vasculare.
Şi unele medicamente cauzează insomnie. Ironic e ca din această categorie fac parte anumite pastile pentru inimă şi tensiune arterială. Cum anume? Simplu! După o anumită perioadă, ele provoacă durere de stomac, iar din cauza acesteia te trezeşti noaptea şi nu mai poţi adormi.

Reguli pentru o viaţă mai bună

Ghidează-te după aceste informaţii, ca să ai o stare generală de sănătate bună şi chiar foarte bună:

  • dormi 8 ore în fiecare noapte. Ele sunt destinate energizării şi relaxării organismului;
  • evită să foloseşti televizorul, computerul şi tableta ori telefonul cu o oră înainte de somn;
  • scoate televizorul din dormitor, ca să nu fii tentat să-l foloseşti;
  • bea o cană cu lapte cald înainte de a te băga în pat;
  • citeşte câteva pagini dintr-o carte înainte de a adormi;
  • mănâncă cina cu cel puţin 3 ore înainte de somn;
  • evită, înainte de somn, alimentele care produc insomnie, precum: ciocolata, cacaua, alcoolul, zahărul şi carbohidraţii, alimentele fermentate, carnea roşie, brânzeturile. Multe dintre acestea îți afectează și greutatea. De ce să apelezi apoi la un regim alimentar hipocaloric, dacă ai varianta mai simplă la dispoziție, și anume ajustarea stilului de viață?

Tratament naturist pentru somn – Idei eficiente

Uite câteva metode datorită cărora să adormi mai repede în fiecare seară.

Metoda 4-7-8

Inspiră aer pe nas, uşor şi degajat, timp de 4 secunde. Ţine-ţi respiraţia timp de 7 secunde. Expira uşor pe gură, timp de 8 secunde.

Respectă orele de somn şi de trezire

Încearcă să te bagi în pat la aceeaşi oră în fiecare seară. De asemenea, trezeşte-te la aceeaşi oră în fiecare dimineaţă. Astfel, îţi obişnuieşti organismul cu un anumit orar.

Plimbă-te în aer liber

Încearcă să iei la plimbare măcar o dată la 2-3 zile. Dacă se poate, să fie la pas alert, întrucât ajuta şi la slăbit, dar şi să iei contact cu soarele. Vitamina D te va ajuta mai apoi la absorbirea calciului de către organism.

Meloterapie

Ascultă muzică înainte de somn. Alege melodiile uşoare, relaxante, liniştitoare. Prin terapia cu muzică, ţi se va relaxa creierul.

Suplimente alimentare cu magneziu

Magneziul este necesar pentru a relaxa sistemul nervos. Acesta este şi motivul pentru care e prescris inclusiv persoanelor care suferă de depresie, stres şi anxietate.

Bea un ceai

Bea, spre exemplu, ceai de muşeţel cu 20 de minute înainte de somn. Ideal este şi ceaiul de tei şi de valeriană. Mai neobişnuit este ceaiul de banana cu scorţişoară. Nu trebuie decât să fierbi o banană într-un litru de apă, cu o linguriţă de scorţişoară.

De asemenea, încearcă să nu te mai gnândești la nimic, atunci când te bagi în pat. Dacă, spre exemplu, te gândești la problema de sănătate pe care o are pisica, se spune că subconștientul îți va „oferi” un vis cu pisici. Iar dimineață, cu siguranță, te vei trezi neliniștit și agitat. Unele persoane recomandă ca, înainte de a te băga în pat, să îți pui sub limbă un pic de sare și de zahăr. Se zice că mixul acestora îți va induce o stare de liniște. Totuși, metoda nu e demonstrată științific.

Adauga un comentariu