Coronavirus

Tratament pentru persoanele infectate cu COVID-19: plasma din sângele pacienților vindecați de noul virus

Publicat: 05 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tratament pentru persoanele infectate cu COVID-19 plasma din sângele pacienților vindecați de noul virus

Anunț surprinzător! Plasma din sângele persoanelor vindecate de noul coronavirus, care au fost asimptomatice la momentul contactării virusului, ar putea fi folosită ca tratament pentru cei infectați, aflați în stare gravă.

Plasma din sângele celor care au dezvoltat anticorpi pentru Covid-19, ar putea fi folosită ca tratament miraculos pentru cei nou infectați și ajunși la spital în stare gravă.

Anunțul vine după ce Asociația Donatorilor de Sânge Voluntari din Italia (AVIS) a făcut apel la locuitorii din Castiglione D’Adda pentru donații de sânge.

La Stampa relatează că, în urma testării, s-a aflat că 40 din cei 60 de donatori au fost depistați pozitiv cu coronavirus, fără să facă însă vreo formă a bolii.

AVIS a analizat sângele celor 40 de pacienți și acum se testează un tratament pentru noul coronavirus, bazat pe plasma din sângele persoanelor vindecate.

„Obiectivul va fi să producem tratamente derivate din plasmă care să le fie administrate pacienților cei mai fragili, cu boli cronice sau ca tratament pentru Covid-19”, a explicat Gianpietro Briola, președintele AVIS.

Donald Trump a declarat că „autoritatea pentru Reglementarea Medicamentelor (FDA) permite folosirea terapiei cu sânge drept tratament experimental pentru cei în stare foarte gravă. Acest tratament implică prelevarea de plasmă din sângele pacienților deja vindecați”.

Adauga un comentariu