Local

Tratamentul cu anticorpi monoclonali administrat pacienților COVID-19 dă rezultate bune! „Avem până în prezent 15 pacienți tratați cu anticorpi monoclonali și se simt foarte bine”

Publicat: 13 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tratamentul cu anticorpi monoclonali administrat pacienților COVID-19 dă rezultate bune Avem până în prezent 15 pacienți tratați cu anticorpi monoclonali și se simt foarte bine
Dr. Florin Roșu vorbește despre eficiența tratamentului cu anticorpi monoclonali

Medicii ieșeni de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași au observat rezultatele benefice ale tratamentului cu anticorpi monoclonali, administrat la pacienții COVID-19. Șaisprezece pacienți au beneficiat de acest nou tratament. Toți se simt foarte bine după administrare. Tratamentul cu plasmă pentru pacienții COVID-19 a fost oprit după ce nu s-a confirmat eficacitatea lui

Noul tratament cu anticorpi monoclonali împotriva COVID-19 începe să dea rezultate bune. Toți pacienții cărora le-a fost administrat acest tratament se simt din ce în ce mai bine. Medicii de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași au tratat 16 pacienți în ambulatoriu, iar toți au dat rezultate foarte bune. În cadrul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași este pregătit un circuit de tratare a 16 – 20 de pacienți pe zi. Medicii au întrerupt tratamentul cu plasmă pentru pacienții COVID-19.

„Spitalul Clinic de Boli Infecțioase «Sfânta Parascheva» din Iași, centru de excelență în ceea ce reprezintă tratarea patologiei infecto-contagioase și în tratarea patologiei COVID-19, vine din nou în întâmpinarea pacienților noștri, prin administrarea tratamentului cu anticorpi monoclonali. Dorința noastră, în momentul de față, este de a ajunge la capacitatea de administrare a acestui tratament la un număr mare de pacienți, iar pentru acesta am creat deja un circuit cu capacitatea de a trata un număr de 16 – 20 de pacienți pe zi. Până în prezent am administrat tratamentul cu anticorpi monoclonali la 16 pacienți, în ambulatoriu, care îndemplinesc toate condițiile.

Rezultatele sunt foarte bune în urma acestui tratament. Timp de o oră, pacienții vor primi tratamentul cu anticorpii monoclonali, următoarea oră vor fi ținuți sub observație, iar următoarea oră se vor deplasa la domiciliu. Tratamentul cu plasmă a fost întrerupt în primăvara anului 2021,pentru că nu s-a concretizat eficiența lui”, a precizat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași.

Tratamentul cu anticorpi monoclonali previne apariția formelor severe de boală

Direcția de Sănătate Publică Iași a stabilit procedura pentru efectuarea tratamentului cu anticorpi monoclonali la persoanele infectate cu COVID-19. Aceste doze se vor administra pacienților cu forme ușoare și medii de boală, care nu necesită administrare de oxigen și care au factori de risc semnificativ pentru evoluția severă a COVID-19 în primele 6 zile de la debutul simptomelor. Eficiența anticorpilor monoclonali depinde de administrarea cât mai precoce după debutul bolii. Aceste medicamente previn trecerea la stadii severe de boală numai dacă sunt administrate în primele 6 zile de la debut. Se consideră debutul bolii prima zi în care au apărut simptome specifice.

Menționăm că nu trebuie să se confunde data debutului bolii cu data efectuării testului RT-PCR. Pentru a beneficia de tratamentul cu anticorpi monoclonali, Direcția de Sănătate Publică Iași a stabilit următoarele criterii: 1- pentru pacienții care prezintă simptome ușoare, la recomandarea medicului de familie, tratamentul se poate efectua în regim de spitalizare de zi la următoarele unități medicale: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași, „Elytis” Hospital și Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” Iași – în cazul acestui spital, tratamentul se aplică doar pacienților cu boli renale cronice; 2- pacienții care dețin mașini personale și se vor putea prezenta la unitatea medicală, conform planificării, în intervalul orar stabilit, 3- pacienții care nu dețin mașini personale vor fi transportați de către serviciile de ambulanță.

De asemenea, Direcția de Sănătate Publică Iași a pus la dispoziția medicilor care prescriu aceste tratamente aplicația informatică CaPeSaRo, în vederea programării pacienților și a eliberării dozelor de anticorpi monoclonali de la farmacia DSP Iași.

Adauga un comentariu