Boli si tratamente

Tratamentul pentru menopauză crește riscul de cancer mamar

Publicat: 18 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tratamentul pentru menopauză crește riscul de cancer mamar
Tratamentul pentru menopauză da cancer mamar

Tratamentul pentru menopauză da cancer mamar. Un studiu publicat în revista britanică The Lancet confirmă faptul că tratamentele cu hormoni pentru menopauză cresc riscul de cancer la sân.

Un risc mai mare pe termen lung

Studiul concluzionează că toate tratamentele hormonale pentru menopauză (THM) sunt asociate cu un risc crescut de cancer de sân. Gelurile de estrogen pentru aplicare topică sunt scutite.

Cu cât este mai lung tratamentul, cu atât este mai mare riscul. Potrivit studiului, o femeie în vârstă de cincizeci de ani care este în tratament cu menopauza cu estrogen și progesteron timp de cinci ani are o șansă de 8,3% de a dezvolta cancer de sân în douăzeci de ani de la tratament.

Tratamentul pentru menopauză da cancer mamar. Scăderea prescripțiilor tratamentelor hormonale

Un studiu anterior publicat în 2002 a arătat că THM era legat de un risc mai mare de cancer de sân. În urma acestei publicații, rețetele acestui tratament au scăzut brusc.

În Franța, în timp ce un sfert dintre femeile cu vârste cuprinse între 50 și 60 de ani au fost tratate cu acest tip de tratament în 2000 și 2001, tratamentul a scăzut cu 62% între 2002 și 2006. În plus, între 2003 și 2006, riscul a scăzut și cu 6,6%. Trebuie amintit, totuși, că alți factori precum greutatea, vârsta și consumul de alcool pot crește riscul de a dezvolta cancer mamar.

Adauga un comentariu