Local

Trecătorii pot fi în pericol când merg pe lângă Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași. Tencuiala a început să se desprindă de la acoperișul clădirii – FOTO

Publicat: 27 mai 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Trecătorii pot fi în pericol când merg pe lângă Universitatea Națională de Arte George Enescu din Iași. Tencuiala a început să se desprindă de la acoperișul clădirii - FOTO
Tencuiala a început să cadă de pe clădirea Universității de Arte

O problemă care la început părea neînsemnată persistă la Universitatea Națională de Arte din Iași. Acum mai bine de o lună, după ce a nins consistent peste toată zona Moldovei, tencuiala de la acoperișul clădirii a început să se desprindă, deoarece a fost afectată de zăpadă, astfel că trecătorii pot fi în pericol în cazul în care se desprinde o bucată

Reprezentanții universității au delimitat zona periculoasă inițial, pentru a nu se petrece vreo tragedie, însă acum nu mai este marcată, iar semnul de atenționare este puțin vizibil, deși se anunțase că totul se va rezolva în scurt timp, fiind o problemă minoră. Iată că, după atâta timp, tencuiala nu a fost reparată, ba chiar mai mult, oamenii trec pe lângă clădire fără a cunoaște pericolul la care se expun.

Pietonii pot fi în pericol când trec pe lângă universitate

 o poză cu strada Costache Negruzzi
Inițial zona a fost delimitată

Deși nu pare că ar fi o problemă atât de mare, se poate observa cu ochiul liber cum bucățile de tencuială de la acoperiș au început să se desprindă ușor. Inițial, rectorul universității a precizat că se va rezolva în cel mai scurt timp, se va organiza o licitație publică, iar reparațiile se vor efectua doar în zona afectată. Explicația este că, într-o anumită parte, din cauza zăpezii, tencuiala a început să cedeze atunci când totul s-a dezghețat.

„A fost o problemă de la zăpada foarte multă care s-a adunat în zona respectivă. Se va organiza o licitație publică, iar, după toată procedura, cei desemnați vor repara. Nu este o problemă foarte mare, doar o mică parte a fost afectată, tocmai de asta am și delimitat zona respectivă” a declarat inițial Aurelian Bălăiță, rectorul universității.

Problema încă persistă

 o poză cu Universitatea de Arte
Conducerea anunță că pietonii se află în afara oricărui pericol

După ce au trecut câteva săptămâni de la problema semnalată, în mod normal, totul ar fi trebuit să fie rezolvat deja. Însă, cu mare surprindere, situația este aceeași, ba mai mult, zona periculoasă nu mai este delimitată, iar semnul de avertizare este abia vizibil. Deși inițial era doar o mică parte afectată, cu trecerea timpului au început să se desprindă mai multe bucăți de pe perete. Rectorul universității susține că procedura a îngreunat reparațiile, însă totul este în afara oricărui pericol.

„Sunt mai multe lucrări de făcut acolo, cu renovarea fațadei și cu tronsonul patru, din cauza procedurilor s-a lungit perioada. Acum nu mai este niciun pericol acolo, am făcut verificările necesare, tocmai de asta am și luat toate semnele de atenționare de acolo, este totul în regulă”, a declarat Aurelian Bălăiță.

Deși conducerea universității anunță că trecătorii nu pot fi în pericol când se plimbă pe strada Costache Negruzzi, se poate observa că și alte bucăți de tencuială sunt pe cale să cadă.

Comentarii
Adauga un comentariu