National

Trei angajați ai MAE, infectați cu SARS-CoV-2

Publicat: 04 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Trei angajați ai MAE infectați cu SARS-CoV-2
Coronavirus

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat faptul că un angajat al consulatului României la Solotvino, un angajat din cadrul misiunii României la Londra și unul din cadrul Centralei MAE au fost testați pozitiv cu Covid-19. MAE a anunțat că în cursul zilei de 2 septembrie, unul dintre angajații consulatului României la Solotvino a fost depistat cu coronavirus. De asemenea, și în cadrul misiunii României la Londra a mai fost confirmat un angajat cu infecția de COVID-19. Încă un angajat cu funcție de execuție din cadrul Centralei MAE a fost depistat pozitiv cu Sars-CoV-2.În toate aceste cazuri au fost luate, în regim de urgență, toate măsurile care se impun în relația cu autoritățile competente, precum și măsuri de protecție pentru restul colectivului.

Avertisment MAE pentru români privind Grecia: „Pericol iminent!“

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o avertizare de călătorie pentru românii care sunt sau ajung în Grecia. Vineri, există pericolul iminent de producere de incendii de vegetație în mai multe regiuni.

Informarea MAE vine ca urmare a unei avertizări emise de autoritățile elene privind un incendiu pentru ziua de vineri, 4 septembrie 2020.

Din cauza temperaturilor ridicate și a vântului puternic, există pericolul iminent de producere de incendii de vegetație în următoarele regiuni: Attica și în apropierea capitalei Atena; Grecia centrală (Evia, Viotia); Regiunea Mării Ionice (Corfu, Kefalonia, Zakynthos); Grecia de Vest (Achaia, Ilia); Regiunea Pelopones (Messinia); Tesalia (Magnesia, Sporades); Regiunea Macedonia (Salonic Halkidiki); Nordul Mării Egee (Chios, Samos, Ikaria); Sudul Mării Egee (Rodos).

Avertisment MAE pentru români privind Grecia

În avertisment emis de MAE se precizează că românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106774035) și Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă (+306978996222) și cel al Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

Stare de alertă în Grecia

Din cauza cresterii cazurilor de infectare cu noul coronavirus, Grecia a intrat din nou în stare de alertă.

În stare de alertă se află din nou serviciile sanitare elene, după creşterea bruscă a cazurilor de coronavirus în mai multe regiuni ale ţării, multe dintre ele fiind destinaţii turistice aglomerate.

După oraşul Hania, şi oraşul Heraklion din Insula Creta a fost plasat în carantină pentru următoarele 15 zile, precum şi examenele din sesiunea de restanţă din toamnă la Universitatea din Creta au fost suspendate din acelaşi motiv.

La Atena şi la Salonic sunt în vigoare măsuri speciale de funcţionare a barurilor şi a restaurantelor.

Serviciul pentru Protecţia Civilă a hotărât să revină la informarea zilnică a publicului, în condiţiile în care a observat că există o relaxare excesivă a măsurilor de protecţie, mai ales în rândul tineretului. Ministrul educaţiei şi cultelor, Niki Kerameus, a anunţat astăzi data începerii anului şcolar în condiţii de pandemie şi a făcut apel la părinţi să readucă copiii din vacanţă pentru ca aceştia să evite o eventuală contaminare în tabere sau localităţile de vacanţă înainte de a se întoarce la şcoală.

Adauga un comentariu