Info Turism

Vacanţă în Grecia. Decizie inedită luată de autorităţile din Santorini. Ce trebuie să ştie turiştii romani care ajung aici

Publicat: 27 aug. 2020
Vacanţă în Grecia
Vacanta in Grecia. Măşti gratuite oferite turiştilor de către autorităţi

Vacanţă în Grecia. Decizie inedită luată de autorităţile din Santorini. Turiştii care ajung aici în vacanţă vor primi de la autorităţi măşti gratuite. În insula, portul măştii este obligatoriu în interior iar prin această decizie de a se oferi măşti gratuite, primarul vrea să încurajeze oamenii să le poarte şi în aglomeraţia din exterior.

Vacanţă în Grecia. Măşti gratuite oferite turiştilor de către autorităţi

Pe insula grecească Santorini sunt oferite măşti gratuite turiştilor. Portul măştii este obligatoriu în interior, dar primarul localităţii a spus că aşa vrea să încurajeze oamenii să le poarte şi în aglomeraţia din exterior.

„Am cumpărat 30.000 de măşti şi astăzi (luni) am oferit 500 turiştilor în port, la coborâre de pe bacuri”, a declarat primarul Antonios Sigalas, citat de AFP.

În Grecia, purtarea măştilor este obligatorie doar în interior, însă primarul din Santorini a luat această decizie “pentru a-i încuraja pe turişti să le poarte şi în locurile unde este multă lume”, în special pe străzile înguste din satele mici adesea foarte aglomerate.

Noi măsuri de restricţie impuse în Santorini

Insula Santorini şi alte insule din arhipelagul Cicladelor se afla pe lista regiunilor din Grecia unde s-au impus noi măsuri de restricţie pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. O măsură radicală care a fost luată este închiderea restaurantelor şi a barurilor de la miezul nopţii până la ora 04:00. Grecia a anunţat zilele trecute că a înregistrat 284 de cazuri de coronavirus în 24 de ore, un nou record în ţară.

Grecia a înregistrat în ultimele săptămâni o creştere semnificativă a numărului de cazuri de coronavirus. Vorbim aici de un număr de peste 200 de cazuri pe zi. Majoritatea au fost înregistrate în oraşele Atena şi Salonic.

Această creştere a numărului de cazuri noi cu COVID a fost observată odată cu sezonul turistic şi mai ales după redeschiderea frontierelor la mijlocul lunii iunie.Cu toate acestea, doar 17% dintre noile cazuri provin de la turişti, potrivit autorităţilor sanitare, care atribuie această creştere lipsei respectării măsurilor, în special din partea grecilor.

Primarul din Santorini a anunţat că peste 500.000 de turişti au sosit pe insula să în această vară, în pofida pandemiei, număr mai mare decât estimările din acest an, dar mai mic decât anul trecut, când au fost 1,7 milioane de vizitatori.

Santorini este una dintre cele mai căutate destinaţii din Grecia de către turiştii din toată lumea. Mulţi o consideră că şi emblema turismului din Marea Mediterană. Aceasta este o destinaţie foarte populară pentru căsătorii şi pentru petrecerea lunii de miere. Oraşele sale fermecătoare, cu o arhitectură inedită, cocoţate pe vârful munţilor, precum şi litoralul cu marea de un albastru pur, sunt luate cu asalt an de an de milioane de vizitatori.

Vacanţă în Grecia. Restricţii extinse şi în insula Mykonos şi regiunea Halkidiki

Grecia a anunţat că vor fi extinse restricţiile atât pe insula Mykonos, cât şi în regiunea Halkidiki. Acest lucru se întâmplă din cauza numărului mare de infectări cu virusul COVID-19 din ultimele zile.

Odată cu noile măsuri vine şi interzicerea totală a organizării petrecerilor şi spectacolelor, a evenimentelor publice sau private cu mai mult de 9 persoane. De asemenea, masca de protecţie trebuie purtată obligatoriu, atât în spaţiile deschise, cât mai ales în cele închise.

În ceea ce priveşte terasele şi restaurantele, la o masă pot sta cel mult 4 persoane. Dacă fac parte din aceeaşi familie, sunt permise şi 6 persoane la o masă.

Adauga un comentariu