Actualitate

Trei bărbaţi, prinşi de poliţiştii de frontieră fără permis de conducere – FOTO

Publicat: 10 aug. 2020
Trei bărbaţi, prinşi de poliţiştii de frontieră fără permis de conducere - FOTO
Prinşi de poliţiştii de frontieră fără permis de conducere

În weekend poliţiştii de frontieră au prins mai mulţi bărbaţi ce au comis infracţiunea de a conduce un autovehicul fără permis. Printre bărbaţii depistaţi se număra un olandez, un botoşănean şi un vasluian.

Olandez, prins la volan fără permis de conducere

Autorităţile de la Vama Sculeni au demarat o anchetă pe numele unui cetăţean olandez pentru că a fost prins la volanul unui autoturism fără permis de conducere. Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, conducea un autovehicul Audi, cu numere de Olanda.

„Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa unui cetăţean olandez, care a fost depistat conducând un autoturism, deși avea dreptul de a conduce suspendat. La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, cetăţeanul olandez P.M., în vârstă de 35 de ani, conducând un autoturism marca Audi, înmatriculat în Olanda.”, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontiera Sculeni.

Olandezul nu a putut prezenta documentele forţelor de ordine deoarece dreptul de a conduce era suspendat. Astfel, în cauză, bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice fără permis de conducere.

„Deoarece la controlul de frontieră, bărbatul nu a putut prezenta permisul de conducere, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în cadrul cărora au constatat că persoana în cauză are dreptul de a conduce suspendat. Pe numele conducătorului auto, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România.”, potrivit sursei citate.

Botoşănean, prins conducând fără permis

Autoritățile din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari au demarat cercetări și în cazul unui bărbat român care a fost prins în trafic, conducând o mașină marca BMW, deşi nu avea permis de conducere.

„La sfârșitul săptămânii trecute, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice, de supraveghere şi control, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari a oprit în trafic, pentru control, pe raza localităţii de frontieră Bivolari, un autoturism marca BMW, înmatriculat în România, condus de botoşăneanul L. D., în vârstă de 22 de ani.”, potrivit comisarului șef de Poliție Lazăr Denis, purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi.

Tânărul, în vârstă de 22 de ani, nu deținea permis de conducere fiind implicat într-un accident rutier și cercetat de vătămare corporală. Pe numele acestuia s-a mai deschis o anchetă pentru conducerea pe drumurile publice fără permis de conducere, fiindu-i suspendat dreptul.

„În urma verificărilor  specifice efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că bărbatul are permisul de conducere reţinut, fiind cercetat pentru vătămare corporală. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat.”, potrivit sursei citate.

I-a fost suspendat permisul de conducere, după ce a provocat un accident rutier

Un alt caz depistat de polițiștii de frontieră a fost al unui vasluian. Tânărul, în vârstă de 19 ani, a provocat un accident rutier și a rămas fără permis de conducere. Deși nu mai avea acest drept, bărbatul a fost prins la volanul unui autoturism marca Ford Focus.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni efectuează cercetări cu privire la un tânăr care a fost depistat conducând un autoturism, deşi nu avea acest drept, ca urmare a unui accident rutier. În ziua de 08 august a.c, în jurul orei 20.30, poliţiştii de frontieră din cadrul  Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni,  aflaţi în executarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe raza localităţii de frontieră Lunca-Veche, un autoturism marca Ford Focus, înmatriculat în România, condus de vasluianul T.D., în vârstă de 19 ani.”, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră.

Oamenii legii efectuează în acest moment o cercetare pe numele tânărului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără drept de conducere.

„La controlul de frontieră, acesta nu a putut prezenta permisul de conducere, dar a prezentat o dovadă de reţinere a permisului de conducere, expirată la data de 18.02.2020. Tânărul a fost autorul unui accident de circulaţie produs pe raza localităţii Berezeni. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.”, potrivit sursei menționate anterior.

Adauga un comentariu