Prima pagină » Local » Trei blocuri cu 7 niveluri printre casele cu parter din Tătărași! Începe dezbaterea publică – FOTO

Trei blocuri cu 7 niveluri printre casele cu parter din Tătărași! Începe dezbaterea publică – FOTO

25 oct. 2023, 02:00, 1 ,
Ciprian BOARU, în Local

Un proiect imobiliar din cartierul Tătărași va fi supus consultării publice peste 2 zile. Trei blocuri de locuințe colective vor fi construite într-o zonă de case. Vecinii deja și-au manifestat dezacordul față de demersurile investitorilor. Beneficiarii se așteaptă la încasări de milioane de euro în cazul unei vânzări

Pe strada Gălățeanu, nr. 1, în cartierul Tătărași ar urma să fie implementat un proiect imobiliar printre locuințe individuale cu regim mic de înălțime. Este vorba despre 3 blocuri de locuințe colective cu regimul de înălțime S+D+P+3E +E tehnic (7 niveluri). Proiectul aparține societății ESB Investment SRL, unde apare ca administrator Marius Bondar, fost jucător de handbal la Politehnica Iași, dar și la echipa națională. După ce planul a primit aviz favorabil din partea Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), investitorul trebuie să treacă prin următoarea etapă, cea de consultare publică. Sesiunea este programată pe data de 27.10.2023, la sediul Primăriei Iași.

Inițial, când proiectul a fost anunțat, vecinii au susținut că nu-și vor exprima acordul. Astfel, la sesiunea de consultare publică sunt așteptate persoanele afectate direct de investiție, ocazie cu care vor putea depune obiecțiuni. Suprafața de teren disponibilă este de 3.153 de metri pătrați. Marius Bondar a propus un complex cu 6 blocuri în comuna Bârnova, județul Iași.

Blocurile vor fi construite pe o zonă de versanți

Conform indicatorilor urbanistici din Planul Urbanistic Zonal (PUZ), s-au propus un procent de ocupare a terenului (POT) de 35 la sută și un coeficient de ocupare a terenului (CUT) de 1,8. Spațiul verde va ocupa 15 la sută din suprafața terenului.

„Zona unde se află amplasamentului studiat este formată din terenuri construite și este situat în zona Tătărași Nord, Iași. Terenul studiat este situat pe un platou dintr-o zonă de versant și este liber de construcții. Zona studiată prezintă potențial pentru dezvoltarea și structurarea cadrului construit și amenajat prin diversificarea activităților economice și amenajarea spațiilor verzi”, se arată în PUZ.

Proiectul din Tătărași seamănă cu cel de pe strada Aurora, din Copou. Ambele terenuri se află într-o zonă de versanți și ambele proiecte sunt contestate.

Terenul a fost cumpărat contra sumei de 710.000 de euro

Pe lângă Marius Bondar, în societatea ESB Investment SRL mai apar ca asociați Uwe Scheler, Ronald Walter Hein, Tobias Hein, toți având cetățenie germană. Până în toamna anului 2020, proprietarul terenului de pe strada Gălățeanu era Gabriel Popovici, ce avea calitatea de moștenitor. Bărbatul a vândut suprafața de 3.153 de metri pătrați către societatea ESB Investment SRL. Marius Bondar avea calitatea de mandatar în timpul tranzacției.

În consecință, terenul a fost cumpărat contra sumei de 710.000 de euro, adică 225 de euro/metru pătrat. Proiectul cu cele 3 blocuri din Tătărași mai are nevoie de avizul Consiliului Local, etapă premergătoare celei de autorizare.

Comentarii
  • Si pe Sf. Atanasie 1A vrea cineva sa faca o cladire de cateva etaje, cu peste 18 metri inaltime, intre cladiri cu maxim 1 etaj, monumente istorice… E orasul mafiei imobiliare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *