Local

Trei medici, condamnați definitiv la Iași! Șpăgi și avorturi ilegale! Cadrele medicale au scăpat de temniță în ultima clipă!

Publicat: 29 apr. 2021
Un medic în halat alb și un salon de spital gol
Judecătorii ieșeni au condamnat definitiv trei medici acuzați de comiterea mai multor infracțiuni destul de grave

Trei cadre medicale au scăpat la mustață de pușcărie. Cei trei au fost condamnați, totuși, dar au primit pedepse cu suspendarea executării din partea judecătorilor ieșeni. Adrian Tănăsescu, Simona Botez și Doina Andrei au fost acuzați de comiterea mai multor infracțiuni, printre care și întreruperea cursului sarcinii

Trei medici au fost condamnați definitiv la Iași! Întreg scandalul a izbucnit de la șpăgi și avorturi ilegale! Cadrele medicale au scăpat de temniță la mustață! Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au admis apelurile formulate de procurori, dar și de cei trei inculpați din dosar. Magistrații au dispus reducerea pedepsei primite de Adrian Tănăsescu, la 2 ani și 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru luare de mită.
Totodată, judecătorii ieșeni au redus, la 2 ani și 10 luni de închisoare, cu suspendare, pedeapsa aplicată Simonei Botez, pentru luare de mită (12 acte materiale), fals intelectual (4 acte materiale) și întreruperea cursului sarcinii (3 acte materiale). De asemenea, aceasta a primit o amendă de 37.500 de lei. În cazul Doinei Andrei, magistrații ieșeni au redus pedeapsa, la 3 ani de închisoare, pentru luare de mită, fals intelectual și întreruperea cursului sarcinii. Sentința este definitivă.

Pedepse mult mai aspre la prima instanță pentru medicii din Vaslui

Inițial, Tribunalul Vaslui i-a condamnat pe cei trei medici. Astfel, prima instanță a dispus vineri condamnarea Simonei Botez la 4 ani și 8 luni de închisoare și la o amendă penală de peste 80.000 de lei, pentru luare de mită, fals intelectual și întreruperea cursului sarcinii. În același dosar, instanța de fond a dispus condamnarea Doinei Andrei tot la 4 ani și 8 luni de detenție, precum și la plata unei amenzi de 92.500 de lei, pentru aceleași acuzații.
Mai mult, Adrian Tănăsescu a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare, precum și plata unei amenzi de 18.000 de lei, pentru luare de mită.

„Instanța dispune confiscarea de la cei trei inculpați a sumei totale de 19.870 de lei, primită de la paciente cu titlu de mită”, au menționat judecătorii vasluieni în urmă cu mai bine de 2 ani.

De asemenea, prima instanță le-a interzis inculpaților să mai profeseze ca medici pentru o perioadă determinată de la ispășirea pedepselor, perioadă ce a fost diminuată de magistrații ieșeni. În cazul infracțiunii de sustragere de înscrisuri, doctorița Doina Andrei a fost achitată.

Ce au spus anchetatorii despre cadrele medicale

Cei trei medici ginecologi din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui au fost trimiși în judecată în urmă cu aproximativ 5 ani.

„În perioada 2009-2015, inculpații Andrei Doina, Botez Simona și Tănăsescu Adrian, medici din cadrul Secției Obsetrică Ginecologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, au solicitat și obținut de la pacienți sume de bani variind de la 50 la 1.600 de lei, efectuare de acte în legătură cu activitatea de serviciu, respectiv prestarea serviciilor medicale gratuite sau pentru îndeplinirea de acte contrare îndatoririlor de serviciu, efectuarea de întreruperi de sarcină la cerere, vârsta sarcinii fiind de peste 14 săptămâni, activitatea ilegală fiind disimulată prin comiterea de infracțiuni de fals, referitor la completarea inexactă a foilor de oservație clinică cu privire la pacienți”, au precizat procurorii.

Comentarii
  • Nu mai au ce cauta in medicina absolut deloc, indiferent ca sumele primite au fost mici sau mari, iar pedepsele sunt penibile.Au salarii mari ,sporuri pe masura, li se permite, ceea ce nu este adecvat, sa lucreze in paralel la privat si tot la spaga le e gandul.

Adauga un comentariu