Local

Trei noi focare în județul Iași. DSP Iași: 4 cadre medicale, infectate cu Covid-19 la Spitalul Parhon și 61 de salariați la o societate comericală

Publicat: 18 nov. 2020
Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iași

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează cu privire la apariţia a 3 focare Covid-19 în Judetul Iaşi, astfel:

  1. SPITALUL CLINIC DE BOLI INFECŢIOASE ”SF. PARASCHEVA” – Secţia 1 pavilion 7 jos – 7 salariaţi.

           Măsuri:

           Cazurile pozitive sunt izolate la domiciliu. S-a facut dezinfecţia spaţiilor şi a fost reinstruit personalul.

  1. SPITALUL CLINIC ”DR. C.I. PARHON” IAŞI – Secţia Urologie – 4 cadre medicale.

           Măsuri:

           Cazurile pozitive sunt izolate la domiciliu. S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor şi a fost reinstruit personalul.

  1. SOCIETATE COMERCIALA IAŞI – 61 salariati. 

           Măsuri:

           Cazurile pozitive sunt izolate la domiciliu. S-a facut dezinfecţia spaţiilor. Ancheta este în desfăşurare.

           De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a 2 focare Covid-19 din Judeţul Iaşi:

  1. INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IASI – Secţia 1 acuţi (I bărbaţi) – a fost confirmat pozitiv cu COVID-19 încă un cadru medical. 

           În cazul acestui focar, au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus 4 pacienţi.

Măsuri:

           La ultima testare s-a mai confirmat un caz la un cadru medical. S-a facut dezinfecţia spaţiilor. Ancheta este în desfăşurare.

  1. SPITALUL CLINIC DE BOLI INFECŢIOASE ”SF. PARASCHEVA” – Secţia 3 pavilion 7 sus – au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 încă 3 cadre medicale.

           În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv 7 salariaţi.

Măsuri:

           In urma testarii s-au mai confirmat 3 cadre medicale. Cazurile pozitive sunt izolate la domiciliu. S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor şi a fost reinstruit personalul.

Situația Covid-19 la nivelul județului Iași

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 18 noiembrie 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 15969 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 437 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

     Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4910 au fost externate (cu 37 de persoane externate în plus faţă de ziua precedentă). 

     În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore s-a înregistrat 4 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 296.

     Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 18 noiembrie 2020, sunt ocupate 597 paturi, din care 65 sunt paturi ATI. In ceea ce priveste gradul de ocupare pentru paturile ATI, din cele 65, 9 sunt ocupate la Spitalul de Boli Infecţioase, 18 la Spitalul Mobil Leţcani, 6 la Spitalul de Pneumologie, 6 la Spitalul Municipal Paşcani, 5 la Spitalul de Recuperare, 7 la Spitalul C.F. Iaşi şi 14 la Spitalul de Neurochirurgie. În momentul de faţă mai sunt libere 2 paturi la Spitalul de Neurochirurgie.

     În spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 133 de paturi: 3 paturi la Spitalul de Boli Infectioase, 9 la Spitalul Spitalul Mobil Leţcani, 26 de paturi la Spitalul Hârlău, 3 paturi la Spitalul de Recuperare, 21 paturi la Spitalul CF Iaşi, 3 la Spitalul Sf. Spiridon, 14 de paturi la Spitalul Militar şi 54 de paturi la Spitalul CF Pascani. 

     În ceea ce priveşte Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate 4 paturi ATI. In momentul de faţă sunt 18 bolnavi confirmati pozitiv cu noul coronavirus care fac dializă pe staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi. 

     La Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, este ocupat un pat ATI din cele două existente în prezent. 

     Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 18 noiembrie 2020, un număr de 4810 de persoane se află în izolare, iar 5221 de persoane sunt carantinate la domiciliu. 

     Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 12939 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 16763 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Adauga un comentariu