Actualitate

Trei oameni au primit o nouă șansă la viață. Trei transplanturi renale și hepatice, la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, Institutul Clinc Fundeni şi Spitalul Clinic “Dr. C. I. Parhon” Iaşi

Publicat: 02 nov. 2020
Transplanturi renale și hepatice la trei spitale importante din România
Transplantul înseamnă viață! Generozitatea unei familii de a accepta donarea organelor fiinţei dragi care n-a mai putut fi salvată, alături de profesionalismul şi dăruirea echipelor medicale au făcut posibil ca, prin transplant, alţi 3 oameni să primească o nouă șansă la viață.
În vâltoarea panicii create de pandemia COVID 19, gestul de omenie al familiei şi efortul echipelor medicale ne fac încrezători în triumful vieţii şi ne obligă să fim profund recunoscători faţă de toţi cei care se luptă pentru viaţa semenilor lor. Echipele medicale implicate în activitatea de transplant fac eforturi deosebite pentru ca această activitate să continue, iar şansa la o nouă viaţă pentru alţi pacienţi să nu fie irosită.
Astfel, în ciuda tuturor dificultăţilor, la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin Opriş” Baia Mare a avut loc o nouă prelevare de organe, urmată de trei intervenții salvatoare în cazul unor pacienți aflați pe listele de așteptare pentru transplant hepatic şi renal. Apreciem efortul întregii echipe a spitalului din Baia Mare, coordonată de dr. Andrei Mureşan şi Dr. Adriana Stoicovici, precum şi a conducerii spitalului pentru susţinerea Programului Naţional de Transplant.
„Transmitem sincere condoleanţe familiei donatoarei şi ne înclinăm cu profund respect în faţa deciziei pe care au avut puterea să o ia într-unul din cele mai grele momente din viaţă. O decizie dificilă, dar care a schimbat în bine soarta a 3 oameni. Astfel, un pacient aflat în stare critică a beneficiat de o intervenţie salvatoare de transplant hepatic, realizat de echipa de profesionişti a Centrului de Transplant Hepatic din cadrul Institului Clinic Fundeni”, potrivit reprezentanților Agenției Naționale de Transplant.

Transplant la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iași

În acelaşi timp, un pacient a primit şansa mult aşteptată pentru un transplant renal la Institutul Clinc Fundeni şi un altul la Spitalul Clinic “Dr. C.I.Parhon”Iaşi. Echipe întregi de chirurgi şi anestezişti, alături de specialiştii gastroenetorlogi sau nefrologi şi-au dovedit profesionalismul şi măiestria realizând cu succes aceste misiuni salvatoare de vieţi. De asemenea, munca desfăşurată în laboratoarele de analize, care s-a intensificat în contextul pandemiei, a avut un rol important în sistemul complex al intervenţiilor de transplant.
Agenţia Naţională de Transplant mulţumeşte tuturor oamenilor care înţeleg că donarea este un gest suprem, precum şi echipelor medicale care fac posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă unica şansă la viaţă.
Adauga un comentariu