Sport

România cere organizarea mai multor meciuri de la Euro 2020

Publicat: 25 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
România cere organizarea mai multor meciuri de la Euro 2020

România este sigură de organizarea a patru meciuri de la EURO 2020, în vara anului următor, însă există și posibilitatea suplimentării numărului de jocuri de pe Arena Națională

12 orașe din 12 țări diferite ar trebui să găzduiască meciuri de la Campionatul European, însă pandemia de coronavirus ar putea da peste cap planurile anumitor state, astfel că FRF și Guvernul României, prin Ministerul Tineretului și Sportului, și-au arătat disponibilitatea de a organiza mai multe jocuri la București.
Ionuț Stroe spune că așteaptă un răspuns din partea UEFA și este încrezător că acesta va fi unul pozitiv. Ministrul Tineretului și Sportului consideră că Bucureștiul este pregătit să organizeze mai multe meciuri în 2021, având în vedere că stadioanele și infrastructura promisă ar trebui să fie gata până la momentul respectiv.

„Evident că avem această șansă și credem în ea. Ne-am reconfirmat angajamentul dat în 2013 și suplimentar am transmis prin intermediul FRF și prin Guvernul României că ne asumăm preluarea mai multor meciuri dacă anumite orașe nu pot să onoreze angajamentul anunțat anterior. Eu m-aș bucura foarte mult să avem mai multe meciuri la Euro 2020. Beneficiile sunt evidente. Pe lângă beneficiul sportiv, sunt și beneficii de natură economică, de imaginea acestei țări. Există și numeroase beneficii de experiență. Euro 2020 la București e posibil să găzduiască mai multe meciuri și ar fi și un motiv de mândrie. Până acum nu e nimic oficial, dar ținem legătura cu UEFA. Vă pot afirma public că am semnat deja toate scrisorile de garanție guvernamentală. Suntem pregătiți, suntem mândri și pot spune că suntem gata. Vom avea trei stadioane la cheie, infrastructură de transport, vom avea o cale ferată de la aeroport la gară. Vom fi pregătiți, deci putem găzdui mai mult decât patru meciuri”, a declarat Stroe.

Roma și Bilbao ar vrea să renunțe la găzduirea meciurilor de la Euro 2020

Capitala Italiei, Roma, și orașul spaniol Bilbao iau în calcul posibilitatea de a se retrage de pe lista cu cele 12 orașe gazdă ale turneului final al Campionatului European de fotbal, pe care figurează și Bucureștiul, după ce competiția a fost amânată cu un an din cauza pandemiei de coronavirus, informează presa britanică.
Potrivit cotidianului „Daily Mail”, Italia și Spania sunt acum reticente la ideea de a mai găzdui meciuri în vara viitoare, la Roma și Bilbao. Puternic afectate de epidemia de Covid-19, cele două țări și federațiile lor naționale de fotbal, se tem că actuala criză sanitară se va prelungiri și intenționează să își negocieze retragerea cu responsabilii UEFA.
Actualul conducător al UEFA, Aleksander Ceferin, nu a fost de altfel un mare fan al acestei formule cu 12 orașe gazdă, decisă de predecesorul său Michel Platini, pentru a marca împlinirea a 60 de ani de existență a competiției, adaugă sursa citată.

„UEFA este în contact cu toate cele 12 orașe în această privință și va face anunțurile corespunzătoare în timp util. Euro 2020 va avea loc între 11 iunie și 11 iulie 2021, cu intenția de a avea același calendar și aceleași locații”, preciza forul fotbalistic european după anunțul amânării campionatului continental.

Campionatul European de fotbal trebuia să marcheze anul acesta, șase decenii de la prima sa ediție. Competiția ar trebui să se deruleze anul viitor în cele 12 orașe:
Copenhaga
București
Amsterdam
Dublin
Bilbao
Budapesta
Glasgow
Baku
Roma
Sankt Petersburg
Londra
Munchen

Turneul UEFA Euro 2020 își va păstra aceeași denumire și în anul 2021 și se va desfășura în perioada 11 iunie – 11 iulie. La acest moment, la București sunt repartizate patru meciuri:

Grupa C
Duminică, 13 iunie 2021, ora 19:00*: Austria – câștigătoare play-off D sau A
Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00*: Ucraina – Câștigătoare play-off D sau A
Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00*: Ucraina – Austria

Optime de finală
Luni, 28 iunie 2021, ora 22:00*: 1F – 3A/B/C
* Orele urmează să fie confirmate.

Adauga un comentariu