În cadrul Acreditării Erasmus+ 2023- 2027, Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Dancu implementează, în perioada 1 iunie 2024- 31august 2025, Proiectul Erasmus+ 2024-1-RO01-KA121-SCH-000220273 care este finanțat de către Comisia Europeană cu 31 843 euro și care va include mobilități ale profesorilor, organizate în 3 fluxuri, la care participă 9 profesori. Aceștia sunt înscriși la următoarele cursuri de formare: ”Learn to Teach Any Subject with Drama”, organizat între 17.02.2025 -22.02.2025, în Madrid, Spania; ”Storytelling and Gamification: Making Lessons Engaging and Memorable” în Roma, Italia, în perioada 24.03.2025 -28.03.2025; ”Effective Classroom Management ”, între 07.04.2025 – 11.04.2025, în Istanbul, Turcia.
De asemenea, va avea loc o mobilitate a 9 elevi din clasele gimnaziale, însoțiți de către 2 profesori, la activități de învățare într-o școală din Grecia.
Trei profesori de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Dancu au participat la un curs Erasmus+
La cursul de formare ”Learn to Teach Any Subject with Drama” au participat prof. înv. primar Ecaterina Mirlescu, prof. înv. primar Larisa – Crina Ștefan și prof. de sprijin Raluca – Elena Rusu, timp de 5 zile, alături de profesori din Italia, Irlanda, Danemarca și Cehia. În urma participării la acest curs, cadrele didactice au descoperit cum să integreze teatrul în educație pentru a dezvolta competențele de comunicare ale elevilor și pentru a face procesul de învățare mai atractiv și mai eficient.
„Tot ce am învățat la acest curs este extrem de valoros, deoarece mi-a oferit instrumentele și tehnicile necesare pentru a le aplica direct în cadrul lecțiilor cu elevii mei. Acum am mai multe modalități creative și eficiente prin care pot încuraja învățarea activă și interactivă, folosind drama ca metodă didactică. Sunt încrezătoare că aceste tehnici vor adăuga un plus de dinamism și motivație în procesul educativ, ajutându-i pe elevi să se implice mai mult și să învețe într-un mod mai profund și mai plăcut..”, a precizat prof. înv. primar Larisa-Crina Ștefan.
„Jocul de rol este o metodă eficientă de învățare activă, care permite elevilor să se implice direct în procesul educativ, simulând diverse situații și roluri. Această abordare stimulează gândirea critică, dezvoltă abilități de comunicare și facilitează înțelegerea profundă a subiectelor studiate. În plus, activitățile în aer liber pot transforma învățarea într-o experiență interesantă și mai atractivă. Prin integrarea jocului de rol și a activităților în aer liber, învățarea devine o experiență captivantă și eficientă, stimulând curiozitatea și implicarea activă a elevilor”, a spus prof. înv. primar Ecaterina Mirlescu.
„Acest curs de formare mi-a oferit posibilitatea să schimb idei și să adresez întrebări despre sistemele educaționale, principiile și tehnicile folosite în alte țări. Interacțiunea cu profesori din diferite culturi mi-a oferit o înțelegere mai profundă asupra diversității în educație. Am descoperit o mulțime de jocuri bine structurate, pline de sens și funcționalitate, care pot fi adaptate în funcție de obiective, vârsta elevilor și nevoile specifice. Această flexibilitate le face un instrument valoros în predare”m, a transmis prof. de sprijin Raluca-Elena Rusu.
Mai multe informații despre activitățile proiectului, găsiți pe pagina de Facebook.