Local

Trei tineri au fost arestați pentru tâlhărie. Au luat un telefon și câteva sute de lei – FOTO

Publicat: 25 apr. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Trei tineri au fost arestați pentru tâlhărie. Au luat un telefon și câteva sute de lei  FOTO
Trei tineri au fost arestați preventive după ce au comis o tălhărie

Trei tineri au fost arestați pentru tâlhărie. Aceștia au luat de la un bărbat, prin violență, un telefon mobil și câteva sute de lei. Pentru asta au fost arestați preventiv

În urmă cu câteva zile, trei tineri din Iași au decis să comită o infracțiune ca să câștige niște bani în plus, dar la scurt timp au fost prinși de către polițiști, care i-au identificat și au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată. Totul s-a întâmplat într-un timp scurt, iar dosarul a ajuns pe mesele instanței de judecată. Aceștia vor fi pedepsiți și vor ajunge să-și petreacă ani din tinerețe după gratii. În prezent se află sub arest preventiv.

Trei tineri din Iași au fost arestați după ce au comis o tâlhărie: Au nenorocit un bărbat pentru câteva sute de lei și un telefon

La data de 21 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Iași au reținut trei tineri bănuiți de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată. Din verificările efectuate a rezultat faptul că, în noaptea de 12/13 aprilie a.c., cei trei ar fi agresat fizic un tânăr de 29 de ani și i-ar fi sustras o sumă de bani din buzunar și telefonul mobil, cauzându-i un prejudiciu de peste 1.000 de lei.

În urma probatoriului administrat în cauză, aceștia au fost reținuți de polițiști pentru o perioadă de 24 de ore și introduși în Arestul IPJ Iași. La data de 22 aprilie a.c., aceștia au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanța dispunând luarea măsurii arestării lor preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, privind pe inculpaţii, pentru săvârșirea infracţiunii de tâlhărie calificată. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Apostoae Cătălin, Gușă Constantin şi Surdu Petrică, pentru o perioadă de 30 de zile, începând din data de 22.04.2023 şi până la data de 21.05.2023”, se arată în decizia magistraților.

Un alt bărbat a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru tâlhărie calificată

În data de 08.02.2022, Marian Bogdan Hurzum a abordat un bărbat pe rețelele de socializare și l-a invitat în locuința sa, pentru a-l servi cu suc și coniac. Victima nu a realizat că este expusă unui pericol, astfel că a acceptat.

„A îndreptat sabia către mine și mi-a spus că, dacă nu-i plătesc suma de bani menționată, mă va căuta la serviciu și o mă omoare. Apoi a început să mă amenințe, spunându-mi: «Tu vrei să pleci de aici cu picioarele rupte, cum au plecat și alții, să le iei în mână»”, a povestit victima.

După ce ar fi scos suma de 50 de lei din buzunare și i-ar fi indus o stare de panică, inculpatul i-ar fi restituit 15 lei pentru a achita contravaloarea transportului. Acesta a trecut prin niște clipe de coșmar, motiv pentru care a rămas cu o stare de temere deosebit de puternică.

Astfel, oamenii legii l-au condamnat, pe data de 4 ianuarie 2023, pe Marian Bogdan Hurzum la 4 ani de închisoare pentru tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal și santaj. Probabil, asta se va întâmpla și cu tinerii, care au fost arestați, pentru că în urmă cu doar câteva zile s-au gândit să își „depășească limitele” și au tâlhărit un om nevinovat.

Adauga un comentariu