Actualitate

Trei zile cu maraton de afaceri derulate în Iași. Afaceriști importanți ajung în municipiu

Publicat: 18 feb. 2020

Municipiul Iași va găzdui o serie de dezbateri legate de mediuL de afaceri. Discuțiile se vor axa în jurul Primăriei Iași și a Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România

Între 19 și 21 februarie, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER) organizează a doua ediție a Maratonului de Business la Iași. Pe parcursul a trei zile, în Iași vor fi organizate mai multe evenimente dedicate atât mediului de afaceri franco-român local și mediului academic, cât și autorităților publice, cu scopul de a consolida parteneriatele cu comunitățile locale. Vor fi abordate teme precum investițiile și infrastructura, digitalizarea, sănătatea, competențele si meseriile de mâine, dar și dezvoltarea start-up-urilor și inovația. Maratonul va începe cu prima ediție regională a Forumului economic franco-român găzduit de Primăria municipiului Iași miercuri, 19 februarie, de la ora 9:00. Forumul va fi deschis de Francois Coste, președintele CCIFER, primarul Mihai Chirica și Radu Grădinaru, consul onorific al Franței la Iași.

Ce subiecte vor fi abordate?

În cadrul celor două paneluri de dezbateri moderate de Monica Jiman, CCSO Pentalog Europe & Asia, reprezentanți ai companiilor membre CCIFER vor aduce în discuție investițiile și infrastructura.

„Existența Institutului Francez, a catedrelor de Limbă și literatură franceză, a numeroșilor studenți francofoni și a firmelor cu capital francez la Iași aduc în mod cert plus valoare orașului nostru. Relațiile privilegiate dintre Iași și Republica Franceză sunt certificate atât de trecutul comun, cât și de excelentele relații din prezent”, a spus primarul Mihai Chirica.

Tot miercuri, 19 februarie, de la ora 14:00, va fi organizat un panel pe Sănătate la CGM Software. Joi, 20 februarie, Primăria municipiului Iași va găzdui masa rotundă cu tema „Prioritățile educației la Iași”. Vineri, 21 februarie, vor avea loc vizite și discuții pe tema educației la două licee francofone din Iași, respectiv Liceul „Vasile Alecsandri” și Colegiul „Mihai Eminescu”.

„Prima ediție a forumului economic franco-român organizat în iunie 2019 la București, în cadrul Sezonului Franța-România, a fost organizată din nevoia de a recunoaște pe deplin contribuția parteneriatului economic franco-român la creșterea competitivității și la dezvoltarea fiecăreia dintre cele două țări. Numeroasele companii cu capital francez au găsit în România o sursă de creștere pe o piață europeană nesaturată, preferința publicului românesc pentru numeroasele mărci franceze este o dovadă a succesului lor în România. Companiile franceze au mai găsit aici o sursă de competitivitate globală, producând, cu ajutorul a numeroase talente românești, o parte din valoarea adăugată în industrie sau în servicii. Mă bucur că prima ediție regională a Forumului are loc la Iași, unul dintre cele mai importante centre economice din România și un partener de lungă durată al CCIFER”, a spus Francois Coste, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România.

Adauga un comentariu