Local

Trenul regio Iaşi – Dorohoi s-a defectat. Călătorii au fost daţi jos – FOTO

Publicat: 10 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Trenul regio Iaşi - Dorohoi s-a defectat. Călătorii au fost daţi jos - FOTO
Trenul regio Iaşi - Dorohoi s-a defectat

Vineri, 10 iulie 2020, trenul regio ce se deplasa pe ruta Iaşi – Dorohoi s-a defectat în gară. Toţi călătorii ce se aflau în garnitură de tren au coborât. Persoanele şi-au manifestat nemulţumirea. Momentan nu se cunosc cauzele producerii defecțiunii.

Trenul regio trebuie să plece la ora 11.54 din gara municipiului spre Dorohoi, având o durată de 3 ore şi 22 de minute.

Tragedie feroviară la Iași. Un tren a deraiat după ce a lovit în plin un camion

În data de 16 aprilie 2020 s-a produs un accident feroviar la Iași. Din tren au fost evacuate aproximativ 20 de persoane. Două persoane au avut nevoie de asistenţă medicală, șoferul de pe camion şi mecanicul de locomotivă, însă amândoi au refuzat să fie transportaţi la spital. Un echipaj de prim ajutor a ajuns la locul accidentului. Victima, șoferul de pe camion, a fost preluat pentru a fi transportat la o unitate medicală. Acesta este conștient.

Evenimentul feroviar a avut loc în localitatea ieşeană Podu Iloaiei, la bariera Lețcani. Impactul s-a produs intre un tren şi un camion. La faţa locului au intervinit o autospecială dotată cu apă şi spumă, o descarcerare, o Terapie Intensivă Mobilă şi un Echipaj de Prim Ajutor. Momentan nu se cunosc cauzele care au dus la producerea unei asemenea tragedii feroviare. Nu se știe dacă a fost o problemă cu semaforul de la calea ferată sau șoferul a trecut pe culoarea roșie însă impactul a fost unul violent. Trenul a deraiat de pe șine. Trenul aparține firmei RegioTrans, o firmă privată de transport feroviar.  Din cauza accidentului s-a format un ambuteiaj pe mai mulți kilometri pe ambele sensuri de mers. Traficul a fost afectat. O macara a intervenit pentru a ridica vagonele care au deraiat.

Au ales să meargă pe calea ferată, în drum spre casă

O altă tragedie pe calea ferată din Iaşi. În localitatea ieşeană Ciurea, trei persoane au fost pur şi simplu zdrobite de un tren. Din câte se pare, trenul se deplasa pe direcţia București-Iași. Potrivit unor anchete preliminare, cele trei persoane ar fi fost sub influenţa băuturilor alcoolice. Din câte se pare, două din trei persoane ar fi decedat pe loc, un bărbat şi o femeie (Ştefana B, 20 de ani), iar a treia persoană este tot o femeie care era inconştientă şi a fost transportată de urgenţă la Unitatea Primiri Urgnte din cadrul Spitalului Sf. Spiridon Iaşi. La faţa locului au intervenit un utilaj de descarcerare, o autospecială cu modul de descarcerare, un echipaj de terapie intensivă mobilă şi două echipaje de ambulantă de la SAJ Iaşi.

 „În această seară în jurul orei 22.40 am fost sesizaţi prin apel unic de Urgenţă 112 de mecanicul unui tren ce se deplasa pe direcţia Bucureşti – Iaşi cu privire la faptul că ar fi surprins şi accidentat mortal trei persoane. În cauză se continua cercetările pentru stabilirea situaţiei de fapt” au declarat reprezentanţii IPJ.

Din câte se pare, cei trei se deplasau spre casă. Nicoleta C. în vârstă de 47 de ani, soţul ei, Carausu C. în vârstă de 40 de ani şi nepoata lor, Ştefană B., mai aveau doar 200 de metri până să ajungă acasă. Se pare că cei doi au ales ruta cea mai scurtă, mai ales că la doar 70 de m distanţă există o trecere neamenajată, dar cu şanse mult mai mici de producere a tragediei. Ştiind că dacă vor alege ruta respectivă, vor ajunge mai târziu acasă, cei trei au ales decizia care urmă a le fi fatală.

Adauga un comentariu