Local

Tribunalul Iaşi a admis contestaţia la controlul judiciar a fostului mananger ONRI, Beatrice Rancea. Aceasta va putea pleca la București – EXCLUSIV

Publicat: 09 mart. 2021

Tribunalul Iași a admis astăzi, 9 martie 2021, contestația la controlul judiciar a fostului manager al Operei Național Române din Iași, Beatrice Rancea. Astfel, fosta balerina are posibilitatea în aceste momente să circule liber, însă se mențin celelalte obligații.

„În baza disp. art.213 Cod procedură penală admite plângerea formulată de inculpata Rancea Beatrice, împotriva ordonanţei procurorului emisă la data de 02.03.2021 în dosarul penal nr. 92D/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi şi, în consecinţă: În baza disp.art.213 alin.6 Cod procedură penală modifică obligaţiile impuse inculpatei- Rancea Beatrice – cu datele de stare civilă şi domiciliul anterior indicate – în cadrul măsurii preventive a controlului judiciar, în conformitate cu dispoziţiile art.215 alin.2 Cod procedură penală, menţionate la lit.a, lit.d şi lit.f din ordonanţa procurorului emisă la data de 02.03.2021 în dosarul penal nr.92D/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi, în următorul sens: – să nu depăşească limita teritorială a României fără încuviinţarea organelor judiciare în faţa cărora se află cauza – obligaţie menţionată la lit.a şi lit.f din ordonanţa procurorului emisă la data de 02.03.2021 în dosarul penal nr. 92D/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi; – să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit faptele pentru care este cercetată (respectiv activitatea de manager sau orice altă activitate care presupune exercitarea unor atribuţii similare atribuţiilor de manager) – obligaţie menţionată la lit.d din ordonanţa procurorului, emisă la data de 02.03.2021 în dosarul penal nr. 92D/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi.

Menţine toate celelalte obligaţii impuse inculpatei în cadrul măsurii preventive a controlului judiciar, prin ordonanţa procurorului emisă la data de 02.03.2021 în dosarul penal nr.92D/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi. Copie de pe dispozitivul încheierii, cu menţiunea că încheierea este definitivă, se va comunica de îndată inculpatei (la adresa indicată pentru comunicarea actelor de procedură, anterior menţionată, în cuprinsul prezentei încheieri), Biroului Supravegheri Judiciare din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, Postului de Poliţie Bârnova – Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor, Poliţiei de Frontieră Române, Serviciului Resurse Umane din cadrul … . Constată că asistenţa juridică a inculpatei în prezenta procedură a fost asigurată de către apărători aleşi. În baza disp. art.275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă, conform disp. art.213 alin.61 Cod procedură penală. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 09.03.2021, ora 1300”, se arată în decizia Tribunalului Iași.

Descinderi la ONRI pe 1 martie 2021

Chiar de 1 martie 2021, momente șocante au avut loc la Opera Națională Română din Iași. Procurorii DIICOT, Serviciul Teritorial Iași, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Iași au efectuat un număr de 26 de percheziții domiciliare și în instituția Operei, pe raza municipiilor Iași și București. Ancheta vizează destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals.

Procurorii DIICOT arată că ar fi vorba de un prejudiciu de 5 milioane de lei. De peste 10 ani, Beatrice Rancea este acuzată de abuzuri și ilegalități grave. Acest moment este o pată pe imaginea culturală a Iașului și a oamenilor valoroși din domeniu.

Comentarii
  • Asa cum vedem ” usor dar sigur, PAS CU PAS, amanare dupa amanare ” POLITICUL a inceput sa LUCREZE pentru binele TUTUROR. CORB LA CORB NU SCOATE OCHII, GRUPUL INFRACTIONAL ORGANIZAT dupa cum spune DIICOT se pare ca ESTE MULT MAI MARE, Dna MANAGER este NEBUNUL de pe „TABLA DE SAH ” CARE TREBUIE protejat, sa nu ajunga sa : de-a SAH MAT – la REGINA / REGE.
    BRAVO PNL, O NOUA VICTORIE in LUPTA cu MAREA CORUPTIE. VA SUSTIN.

  • @ghinion, nici Tov. Iliescu n-am pățit nimic pentru crimele sale, pentru mineriade sau subminarea economiei naționale (privatizări pe furt)

  • @scapa: Care avocat valabil? Covalciuc? Glumesti. Onoariul mare, rezultate mediocre. Intereseaza-te cati au intrat la puscarie aparati de el.

  • Pentru Tovarase Ghinion ,

    Este adevarat ca sunt mai multi care n-au patit nimic,indiferent de culoarea politica,doar voiam sa spun ca justitia se face dupa bunul plac al nu stiu cui,nu dupa lege.In rest cu tovarasia las-o balta,ai gresit adresa.

  • Dar ce-a câștigat ma rog ” duamna”Rancea și tandemul de avocați? Posibilitatea sa părăsească Iașiul! Ramine sub control judiciar! E-adevărat ca măsură e blinda! Nu scapă d-na hoata de condamnare, fie ea și cu suspendare!

  • Cioară Rancea,cioară Iațâc…e un stol întreg de ciori,mare lucru să nu aibă legături și cu clanuri interlope…au avocat comun,ce dreq!!!

Adauga un comentariu