Prima pagină » Local » Trimis în fața judecătorilor pentru că a vrut să facă moarte de om! Și-a „frăgezit” bine prietenul de pahar!
Trimis în fața judecătorilor pentru că a vrut să facă moarte de om! Și-a

Trimis în fața judecătorilor pentru că a vrut să facă moarte de om! Și-a „frăgezit” bine prietenul de pahar!

05 dec. 2019, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un individ va da ochii cu judecătorii. El este acuzat de tentativă la omor. Incidentul dintre el și un cunoscut a izbucnit pe fondul consumului de alcool.

Un ieșean acuzat de o faptă extrem de gravă va fi nevoit să dea explicații în instanță. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus ieri trimiterea în judecată a lui Mihai Ciprian Măirean (32 de ani).
Acesta este acuzat de tentativă la omor. Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Cum a pornit tărăboiul

Procurorii au precizat că, pe data de 9 noiembrie 2019, Mihai Măirean s-a întâlnit cu un cunoscut în satul și comuna Prisăcani. Cei doi s-au apucat de băut, iar, la un moment dat, s-au luat la ceartă din senin.

„Pe fondul consumului de alcool, a izbucnit un conflict spontan între suspect și victimă. În acel moment, suspectul a pus mâna pe un par cu o lungime de aproximativ doi metri și o lățime de șapte centimetri și a lovit victima. Conform datelor care reies din anchetă, victima a suferit multiple leziuni, printre care lacerări splenice și hepatice, precum și o perforație intestinală”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Așadar, la scurt timp, autoritățile au fost anunțate despre producerea incidentului printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112. La fața locului s-a deplasat un echipaj medical, care a preluat victima și a transportat-o de urgență la spital.
Doctorii care s-au ocupat de acordarea îngrijirilor au concluzionat că viața victimei a fost pusă în pericol. Astfel, polițiștii au dispus reținerea suspectului pentru 24 de ore, iar, mai apoi, procurorii au cerut arestarea sa preventivă.

Inițial, judecătorii Tribunalului Iași au respins propunerea, dispunând ca suspectul să fie plasat în arest la domiciliu, mai exact la o fermă din satul Prisăcani, unde locuiește fără forme legale. Mai apoi, decizia a fost contestată de anchetatorii ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`