Magazin

Trucuri pentru a scoate cele mai dificile pete

Publicat: 05 feb. 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Trucuri pentru a scoate cele mai dificile pete
1

Petele pot aparea oriunde, pe hainele albe, pe covor etc., de aceea trebuie sa fiti foarte atenti. Iata cateva trucuri despre cum se pot scoate unele dintre cele mai dificile pete.

Pete de pe haine albe 

Tuturor ne place sa ne imbracam impecabil oriunde mergem, fie la cina, fie la sala de gimnastica, fie la un eveniment important la locul de munca. 

Petele galbene care apar pe camasile albe sunt extrem de neplacute. Iata doua trucuri utile pe care le puteti folosi pentru a elimina petele de pe hainele albe.

1. Bicarbonatul de sodiu si lamaia sunt doua produse foarte eficiente in eliminarea petelor.Este foarte simplu. Cu o jumatate de lamaie, frecati de-a lungul intregii zone patate. Adaugati bicarbonat si lasati-l sa se usuce. Dupa ce s-a uscat, puneti articolele de imbracaminte in masina de spalat asa cum faceti in mod normal. Spalati hainele si veti observa ca pata a disparut. 
2. Utilizati inalbitor pentru hainele albe. Intr-un recipient mare amestecati numai 100 de mililitri de inalbitor cu zece litri de apa. Inmuiati hainele si lasati-le douazeci de minute. Apoi clatiti cu apa rece si balsam pentru ca hainele sa miroasa frumos.

Pete de grasime 

Petele de grasime sunt de obicei destul de greu de eliminat, de aceea iata unele din cele mai bune trucuri pentru eliminarea petelor. 

Desi este dificil, eliminarea petelor de grasime nu trebuie sa fie o sarcina imposibila. Cu putin efort si produsele potrivite, oricine le poate elimina.

Exista multe situatii in care pot aparea pete de grasime pe haine, covoare si alte obiecte de uz casnic. O bucata de pizza poate sa cada pe covor, va puteti murdari de grasime cand umblati la motorul masinii etc. 

Pudra de talc este des utilizata pentru a elimina in mod eficient petele de grasime. Pur si simplu  actionati rapid si puneti peste pete pudra de talc, astfel incat sa le acopere complet (indepartati ramasitele de alimente in prealabil, daca este cazul). Permiteti pudrei sa absoarba petele de grasime timp de cateva ore. Apoi, indepartati excesul de talc si puneti articolele de imbracaminte in masina de spalat, la temperatura maxima recomandata de producator. Acest truc este indicat mai ales daca il aplicati imediat si este ideal chiar si pentru tesaturi delicate, cum ar fi satin sau matase.

Daca pata de grasime pe care ati incercati sa o scoateti cu pudra de talc este mare, asezati pe pata o bucata de hartie igienica si dati cu fierul in sus si in jos, la temperatura scazuta. Apoi, spalati articolul de imbracaminte la masina. 

In cazul in care materialul patat este catifea, trebuie sa inlocuiti pudra de talc cu sarea. Lasati sa actioneze cateva minute si apoi frecati in raspar. Ulterior, puneti articolul de imbracaminte la masina de spalat. 

Daca nu ati putut actiona imediat, folositi detergent de vase, deoarece, este la fel de eficient pentru imbracamintea cu pete de grasime, asa cum este si pentru vase. Frecati articolul de imbracaminte cu putin detergent de vase. Lasati sa actioneze 20 de minute si apoi spalati-l la masina,la temperatura maxima indicata pe eticheta.

Pete pe covoare

Daca vreti sa aveti intotdeauna covoare perfecte, fara nici macar o pata, iata ce trebuie sa faceti pentru a le curata acasa, cu bani putini. 

Utilizati spuma de ras pentru a elimina petele

Spuma de ras poate fi cel mai mare aliat al dvs. atunci cand vine vorba de curatarea covoarelor. Trebuie doar sa puneti niste spuma pe pata si sa o lasati sa actioneze cateva minute. Dupa aceasta perioada, curatati zona cu o carpa umeda, asigurandu-va ca nu mai ramane nicio urma de spuma. In cele din urma, cu o carpa uscata, frecati pana cand suprafata va fi complet uscata, astfel incat nu vor exista pete.

Indepartati pete de tot felul

Acest truc este bun pentru indepartarea multor tipuri diferite de pete. Amestecati o lingura de detergent de vase, o lingura de otet alb si o ceasca de apa calda intr-un pulverizator. Se amesteca bine si se adauga o lingura de bicarbonat de sodiu – acesta va avea efect rapid, asa ca trebuie sa fim atenti sa strangem dopul la sticla cu pulverizator. Puneti amestecul peste pata in cauza, lasati sa actioneze cateva minute si apoi frecati cu un burete pana cand pata dispare.

Daca nu reusiti sa faceti curatenie asa cum va doriti, apelati la specialisti in curatenie. Conex Clean, o firma de curatenie din Bucuresti ofera clientilor servicii de curatenie generala, curatare mocheta, curatenie birouri etc. Apelati cu incredere la ei pentru o curatenie de invidiat. 

Adauga un comentariu