Actualitate

Trucuri pentru gospodărie care îți fac viața mai ușoară

Publicat: 18 oct. 2019

Trucuri pentru gospodărie. Sunt unele lucruri care par atât de simple la prima vedere şi în plus sunt foarte utile în viaţa de zi cu zi.

Aceste trucuri utile vor simplifica enorm eforturile dumneavoastră cotidiene și vă vor permite să aveți mai mult timp liber. Aceste sfaturi sunt foarte practice, simple și sunt rezultate din experiență.

Trucuri pentru gospodărie

Bucătăria este un loc în care se întâlnesc o mulțime de arome, iar amestecul lor nu este întotdeauna plăcut. Pentru a scăpa rapid de mirosurile din bucătărie, încălziți într-o tigaie o lingură de oțet.

De multe ori e destul de dificil să razi cașcavalul, căci se lipește de răzătoare. Ungeți-o înainte de asta cu puțin ulei, rezultatul vă va surprinde plăcut.

Dacă vi s-a udat încălțămintea și aveți nevoie să o uscați cât mai repede, aplicați acest truc. Încălziți în tigaie puțină sare granulată, puneți-o într-un ciorap și așezați-l în interiorul încălțămintei. Dacă nu e suficient, mai faceți asta o dată.

Sfaturi utile pentru gospodine

Cartofii vor fierbe mai repede și vor avea un gust delicios dacă veți adăuga la fiert puțină smântână.

Oglinda poate fi curățată foarte eficient cu ajutorul cartofilor! Tăiați un cartof crud în jumătate și ștergeți suprafața oglinzii, apoi spălați-o cu apă rece și ștergeți-o să fie uscată.

Trucuri pentru gospodărie. Suprafețele cromate pot deveni lucioase din nou dacă le ștergeți cu o bucată de lămâie.

Bicarbonatul de sodiu curăță foarte bine și elimină mirosurile neplăcute din covoare. Presărați puțin praf pe covor și lăsați-l așa câteva ore, apoi curățați-l cu aspiratorul.

Alcoolul, de mare ajutor

Țuica vă va ajuta să scăpați de mirosuri neplăcute și de murdăria depusă pe mobilă moale. Turnați-o într-o sticlă cu pulverizator și stropiți mobila, lăsând-o apoi să se usuce.

Mânerele de la uși se murdăresc foarte repede, dar pot fi curățate ușor cu ajutorul unui șervețel înmuiat în alcool. Câteva mișcări le vor face să strălucească de parcă ar fi noi!

Gospodinele experimentate știu că petele dificile pot fi eliminate mai ușor dacă înainte de spălare haină este înmuiată în apă caldă cu adaos de oțet.

Amestecul de spirt și glicerină este cea mai eficientă soluție împotriva fenomenului geamurilor transpirate.

Trucuri pentru gospodărie. Pentru a șterge praful de pe mobilă din lemn folosiți doar cârpe uscate sau șervețele speciale, în niciun caz cârpe umede – ele lasă o mulțime de urme.

Amestecul dintre oțet și detergent de vase este o soluție universală extraordinară împotriva tuturor tipurilor de murdărie din casă.

Pentru a elimina mirosurile neplăcute din baie, turnați în suport pentru peria de WC puțin detergen.

Sucul de lămâie elimină eficient rugina și alte depuneri de pe ustensilele de bucătărie.loading...

Adauga un comentariu