Actualitate

Trucuri utile pentru îndepărtarea mucegaiului din casă. Care sunt cele mai eficiente metode

Publicat: 03 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Trucuri utile pentru îndepărtarea mucegaiului din casă. Care sunt cele mai eficiente metode
Deoarece apariția mucegaiului este favorizată de umezeală, cel mai bine ar fi să eliminăm cauza

Deoarece acest tip de ciupercă reprezintă o problemă gravă, puteți apela la mai multe trucuri pentru îndepărtarea mucegaiului din casă. Pe lângă faptul că este inestetic și urât mirositor, acesta îți poate cauza numeroase probleme de sănătate, una dintre acestea fiind intoxicația cu mucegai. Deoarece apariția mucegaiului este favorizată de umezeală, cel mai bine ar fi să eliminăm cauza. Însă dacă totuși observați locuri în care au înflorit sporii de mucegai, trebuie neapărat să luați măsuri.

Mucegaiul este o ciupercă microscopică, parazită, care se înmulțeste prin microspori. Apariția lui este favorizată de umezeală, căldură, dar și de întuneric. Astfel, cel mai des va apărea în baie sau bucătărie. Mai trebuie știut faptul că unul din factorii care provoacă des apariția mucegaiului este igrasia. Iar aceasta nu trebuie confundată cu mucegaiul, deoarece igrasia este umezeala acumulată în tencuiala pereților și poate cauza deteriorarea acestora.

Așadar, mucegaiul poate apărea pe mai toate suprafețele, fie că e vorba de tencuială, lemn, plastic, sticlă, ciment ori covoare. Și totuși, betonul, suprafețele ceramice ori plastice favorizează mai rar dezvoltarea fungilor. Cu toate acestea, expunerea la spori pe termen lung ne afectează sănătatea, cel mai adesea dezvoltând alergie la mucegai. De aceea este bine să eliminăm orice urmă de mucegai din locuință.

Trucuri pentru îndepărtarea mucegaiului din casă

Din fericire, mucegaiul poate fi îndepărtat cu puțin efort și cu soluțiile potrivite. Însă înainte de a aplica vreuna dintre metodele consacrate, ar fi bine să te echipezi cu mănuși și mască de protecție. Printre cele mai cunoscute soluții de îndepărtare a mucegaiului sunt bicarbonatul și oțetul ori alcoolul.

Bicarbonat de sodiu cu oțet

Pentru a scăpa de mucegai ai nevoie de o soluție pe bază de bicarbonat de sodiu și oțet. Cele două ingrediente trebuie amestecate, iar soluția se folosește la curățarea pereților afectați. După ce lași să acționeze această soluție, petele de mucegai dispar ca prin minune.

Trucuri pentru îndepărtarea mucegaiului din casă cu apă caldă și alcool

O altă metodă care presupune folosirea unor produse naturale este cea pe bază de alcool și apă caldă. Aceasta este recomandată atunci când nu aveți timp să căutați produse profesionale din comerț sau chiar atunci când acestea nu dau rezultatul scontat. Așadar, combinați o parte alcool și două părți de apă caldă, omogenizați, iar soluția obținută poate fi pulverizată cu ajutorul unui spray. Apoi, lăsați suprafața atacata de mucegai să se usuce.

Soluții profesionale antimucegai

În ultimă instanță, o metodă de a scăpa de mucegai presupune folosirea unui sistem de izolație interioară inovatoare. Acesta te ajută să rezolvi problema cu mucegaiul, umezeala sau condensul o dată pentru totdeauna! Însă și costurile vor fi pe măsură, un astfel de sistem de izolație fiind destul de scump.

Așadar, din toate aceste trucuri pentru îndepărtarea mucegaiului din casă dumneavoastră puteți alege ceea ce vi se potrivește cel mai bine ținând cont și de raportul preț-calitate.

Adauga un comentariu