Data viitoare când mergi la librărie, caută cartea „Dieta cu miere”, scrisă de nutriționistul britanic Mike McIness. Vorbeşte în ea despre două idei principale: calitatea proastă a somnului de noapte şi consumul excesiv de zaharuri rafinate şi carbohidraţi. Ştii însă de ce beneficii are pentru tine o lingură de miere de albine în fiecare seară?
Cu toţii, cred, o folosim pentru a îndulci ceaiul ori pentru a da gust unei prăjituri. Cu toate acestea, conform unor studii realizate la Universitatea Birmingham, fructoza din miere ajută la refacerea ficatului. Poate de aceea, fructoza se găseşte în multe băuturi sportive.
Top beneficii pe care le are o lingură de miere de albine
Să vedem de ce e aşa bine să includem în consumul alimentar acest produs, despre care se spune că nu are termen de valabilitate. Cu alte cuvinte, vorbim despre un produs care nu expiră niciodată:
- sursă excelentă de acizi organici, nutrienţi şi bioflavonoide;
- conferă creierului energie pe parcursul nopţii;
- mierea de albine dă energie. Dacă faci efort fizic prelungit, iar la un moment nu mai poţi şi te prăbuşeşti, e semn că ficatul trebuie reactivat. Această reactivare se face cu miere de albine;
- o lingură de miere de albine luată seara taie pofta de mâncare. Când mănânci la ora 18 sau ora 19, ficatul nu mai are suficient combustibil să susţină activitatea creierului pe parcursul nopţii. În definitiv, creierul creează senzaţia de foame, nu stomacul.
Mai trebuie spus că oamenii care dorm mai bine, pot slăbi mai uşor. În schimb, cei privaţi de somn se confruntă cu o scădere a masei musculare. Ideal este ca, înainte de somn, să înghiţi 1-2 linguri de miere de albine.
Pe termen lung, mierea luată seara îmbunătăţeşte memoria, reduce stresul şi stimulează capacitatea de concentrare. În plus, întârzie sau chiar previne îmbătrânirea prematură, dar şi apariţia bolilor degenerative, precum Parkinson sau Alzheimer.