National

Tudor Chirilă, mesaj tranșant: „Educația poate să mai aștepte că na, nu e așa de importantă”

Publicat: 23 ian. 2021
tudor chirila
Tudor Chirilă

Tudor Chirilă se arată revoltat de faptul că şcolile rămân în continuare închise, în condițiile în care restaurantele și sălile de spectacol vor funcţiona, de luni, la o capacitate de maximum 30%.

Artistul spune, pe o reţea de socializare, că nu înțelege motivul pentru care elevii nu pot merge la şcoală, iar adulţii vor merge la restaurante.

Relaxarea restricţiilor din Capitală vine după ce trei zile la rând incidența de infectare cu coronavirus a fost sub 3 la mie.

„Și atunci de ce școlile nu se redeschid de luni? De ce mai stau închise încă două săptămâni?

Ah, stai, educația poate să mai aștepte că na, nu e așa de importantă”, sunt întrebările la care Tudor Chirilă încearcă să găsească răspunsuri pe rețelele de sociale.

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunţat vineri că în cadrul Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) s-a hotărât ca, de luni, să fie relaxate mai multe măsuri restrictive.

Ce decizie ia Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă vineri, a decis redeschiderea la interior a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, sălilor de spectacole şi de jocuri de noroc.

Decizia se aplică începând de luni şi a ţinut cont de evoluţia ratei de infectare în Capitală.

Municipiul Bucureşti a rămas pentru a treia zi consecutiv în zona portocalie în ceea ce priveşte rata de infectare cu noul coronavirus cumulată la 14 zile, după ce vineri a înregistrat 2,52 cazuri la mia de locuitori, în scădere faţă de ziua precedentă, când a avut 2,69 cazuri la mia de locuitori. În aceste condiții, este de așteptat să existe o relaxare a restricțiilor începând de sâmbătă.

„Cu 47 de voturi pentru, 1 vot împotrivă și 4 abțineri, s-a hotărât ca de luni, 25 ianuarie, de la ora 00:00, să fie relaxate mai multe măsuri. Restaurantele, barurile cafenelele vor funcționa în limita a 30%. Rata de infectare comunicată vineri este 2,52 la mie. Este a treia zi consecutivă în care rata de infectare este sub 3 la mie. Din punct de vedere legal, a trebuit să analizăm situaţia şi să luăm o decizie. Cu 47 de voturi pentru, o abţinere şi 4 voturi împotrivă, s-a luat decizia relaxării măsurilor, începând de luni, 25 ianuarie, ora zero.

Așa cum am prezentat deja relaxarea vizează domeniul Horeca. O capacitate de maxim 30%, cu respectarea tuturor normelor. În domeniul sălilor de spectacol, teatre, cinamatografe, cu 30% prezența publicului. Li se permite funcționarea cu public și sălilor de jocuri de noroc, tot așa, cu 30% din capacitate, între 6 diminteața și ora 21.00. Vom fi intransigenți. Am hotărât intensificarea controalelor. Nu doresc să comentez declarațiile domnului ministru al Sănătății. Cifrele sunt raportate de structuri din Ministerul Săntății”, a anunțat Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei.

Comentarii
  • Sa-i spuna cineva lui Chirila sa consulte structura anului școlar curent. Elevii urmează sa aibă o vacanta, iar semestrul al II-lea începe pe 8 februarie. Dar daca Chirila spune ca e mai bine sa-i chemam la scoala, stie el ce zice…ca e specialist..in toate.

Adauga un comentariu