Local

Tudor Ciuhodaru cere Parlamentului European un calendar clar de aderare a României la Schengen și proceduri de sancționare

Publicat: 14 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tudor Ciuhodaru cere Parlamentului European un calendar clar de aderare a României la Schengen și proceduri de sancționare
Tudor Ciuhodaru cere Parlamentului European un calendar clar de aderare a României la Schengen și proceduri de sancționare

Europarlamentarul Tudor Ciuhodaru a cerut Parlamentului European, întrunit în plen săptămâna aceasta la Strasbourg, să verifice încă o dată că România îndeplinește toate condițiile de aderare la spațiul Schengen, să stabilească un calendar foarte clar de aderare și să declanșeze proceduri de sancționare pentru cei care nu respectă tratatele de funcționare ale Uniunii Europene.

Afirmând votul de săptămâna trecută a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI) împotriva aderării României la Schengen drept o nedreptate, Ciuhodaru a pledat luni de la tribuna legislativului european ca România să fie considerată o țară la nivel european și ca românii să nu mai fie să fie considerați cetățeni europeni de mâna a doua.

„Acum este momentul deciziei finale. Vreau ca românii să nu mai fie considerați cetățeni europeni de mâna a doua și pentru asta România trebuie să intre cât mai rapid în Schengen. Onorată Comisie, onorat Consiliu, am îndeplinit toate condițiile pentru aderare. Este incorect ca unii să fie mai egali ca alții. Acest lucru trebuie să înceteze. Vreau drepturi egale pentru români, la fel ca pentru cetățenii olandezi, germani, francezi. Orice amânare nu mai poate fi justificată. Sper ca toți să susțineți demersul meu”, este mesajul transmis de Tudor Ciuhodaru, a transmis Tudor Ciuhodaru.

Tudor Ciuhodaru: „Aceste lucruri trebuie schimbate”

În opinia sa, votul împotriva României a fost de fapt o gravă fractură împotriva unității și solidarității europene.

„Am fost într-o solidaritate extremă cu privire la toate crizele europene, dacă vreți să fim în continuare aproape, rețineți că românii și România merită mai mult, inclusiv schimbarea tratatelor la nivel european”, a declarat europarlamentarul român, membru. al Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European.

„Este incredibil și de neiertat că votul acestui Parlament nu contează. Am votat de două ori în acest Parlament pentru aderarea României la Schengen și un vot dat în altă parte a făcut ca lucrurile să ia o cu totul altă direcție. Aceste lucruri trebuie schimbate”, a spus el.

Adauga un comentariu