Actualitate

Tudor Ciuhodaru: „Prezența României în spațiul Schengen este un drept al țării mele”

Publicat: 13 dec. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Tudor Ciuhodaru Prezența României în spațiul Schengen este un drept al țării mele
Tudor Ciuhodaru transmite că prezența României la spațiul Schengen este un drept al țării ca stat membru al Uniunii Europene

Tudor Ciuhodaru transmite că prezența României la spațiul Schengen este un drept al țării, deoarece este un stat membru al Uniunii Europene, iar condițiile și obligațiile țării au fost îndeplinite.

„Șantajul Schengen trebuie să înceteze! Prezența României în spațiul Schengen este un drept al țării mele ca stat membru al Uniunii Europene, în baza unor obligații pe care noi le-am îndeplinit.
Nu schimbați regulile în timpul jocului! Cine seamănă vânt… culege furtună”, a transmis Tudor Ciuhodaru.

Parlamentul European a dezbătut luni seară, în plen la Strasbourg, decizia Consiliului JAI

Parlamentul European a dezbătut luni seară, în plen la Strasbourg, decizia Consiliului JAI privind refuzul aderării României și a Bulgariei la spațiul Schengen. Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a spus că va rămâne prioritatea sa principală obţinerea aderării României şi Bulgariei la Schengen şi că este hotărâtă să obţină asta anul viitor.

„A fost un singur câștigător și acesta trăiește la Kremlin”, a afirmat comisarul european.

Reamintim că România, care așteaptă intrarea în Schengen de 11 ani, nu a intrat în spațiul european de liberă circulație nici de această dată. Austria a reușit să blocheze joi o decizie favorabilă în Consiliul JAI, pentru aderarea la Schengen fiind necesară unanimitate. Olanda i s-a alăturat, în condițiile în care se opune aderării Bulgariei, iar votul a fost dat „la pachet cu România”.

În timp ce România și Bulgaria au rămas în afara Schengen, Croația a fost acceptată, prin votul dat joi în Consiliul JAI, astfel că această țară va intra în Schengen din 1 ianuarie 2023.

Comentarii
  • Cine sa te asculte pe tine romanule daca in euro- pa pa este dictatura, discriminare, coruptie . mizerie totala. Dictatura si discriminare di coruptie si mizerie asta e conducerea Europei. Daca tu Ciuhodarule erai ZELOnschi si dadeai ordine la toate tarile erai ascultat de toate tarile so pe loc rezolvat dat esti un roman intr- o tara care s- a supus mereu ci capul plecat si a spus mereu DA ca o sluga.

Adauga un comentariu