Titlurile zilei

Tun financiar printre transportatorii de mărfuri! Ieșeanca Irina Nicolau a orchestrat o țeapă de zile mari. Zeci de dosare penale au ajuns la procurori! – FOTO – Exclusiv!

Publicat: 02 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tun financiar printre transportatorii de mărfuri Ieșeanca Irina Nicolau a orchestrat o țeapă de zile mari. Zeci de dosare penale au ajuns la procurori - FOTO - Exclusiv
Soții Irina și Florin Nicolau au țepuit transportatorii de marfă din Iași și din țară. Pe rețelele de socializare arată că o duc bine. Acum, nimeni nu mai dă de țepari. S-au ales cu plângeri penale în toată țara

Mai multe firme de transport din Iași și din țară au fost păcălite de ieșeanca Irina Nicolau, care controlează alături de Florin Nicolau societatea Mercur Logistik SRL. Prejudiciul este important. Firmele vizate au transportat brazi din Danemarca la finalul anului 2020. S-a lăsat cu zeci de plângeri penale în toată țara

O afaceristă originară din Iași și-a pus în cap zeci de firme de transport mărfuri din Iași, dar și din țară. Irina Nicolau, împreună cu soțul Florin, controlează societatea Mercur Logistik SRL, din județul Dâmbovița. De fapt, în actele firmei apare soacra ieșencei, Maria Nicolau. Sediul firmei figurează într-o casă dărăpănată din Dâmbovița, sat Tărtășești. Cei doi soți au pus bazele unei case de expediții. Afacerea constă în contractarea unor firme de transport pentru alte firme de import-export, care au înțelegeri contractuale cu diferite supermarketuri din țară. În luna decembrie 2020, societatea Silva Group România, unic importator de brazi de Crăciun în România, a apelat la serviciile soților Nicolau. Cei din urmă au contractat transportatorii de pe bursatransport.com. De fapt, Mercur Logistik, în baza unui comision, caută transportatori pentru firmele importatoare.

Zeci de firme nu au mai primit banii după ce au adus brazii din Danemarca

Printre păgubiți se numără și societatea Profesional Speed Transport R&O SRTL, din Iași. Are de recuperat aproape 9.000 de euro.

„Brazii au fost livrați direct către supermarketuri. Banii trebuiau să intre la finalul lunii decembrie 2020. Am discutat cu Dragoș Bargan, cel care se ocupa de contracte. Mi-a spus că nu mai are niciun contact cu Irina Nicolau, că nu-i mai răspunde la telefon, dar că a promis că va efectua plata. La un momnet dat, spunea că nu mai este chemat la serviciu. Nici până în ziua de astăzi nu am primit banii. Nu mai răspunde nimeni la telefon. Am făcut plângere penală pentru înșelăciune, așteptăm reacția autorităților.

Am vorbit și cu cei de la Silva Group, care au apucat să facă plățile către Mercur Logistik. Au trimis un bilet la ordin scadent în luna aprilie 2021. Ei au spus că vor încerca să oprească biletul de la Libra Bank. Ei erau obligați să plătească imediat, nu să aștepte banii de la Silva Group”, au precizat reprezentanții firmei de transport.

Contactat telefonic, Dragoș Bargan a explicat că ar fi reacționat la fel ca transportatorii.

„Eu nu mai lucrez la Mercur Logistik. Am vorbit cu doamna (Irina Nicolau – n.r.). Mi-a spus că nu a încasat. Oamenii au dreptate. A spus că va plăti după 15 februarie”, a spus Dragoș Bargan.

Florin Nicolau se ascunde în spatele unui număr de telefon

Pe bursatransport.com, Mercur Logistik SRL figurează cu aproximativ 30 de incidente, adică facturi neachitate către transportatori.

„Eu am lucrat în 2019 cu ei, au fost serioși. Inițial, am vorbit cu cei de la Silva Group să blocheze plata. Eu am de recuperat 2.400 de euro cu TVA, din transportul brazilor. Am făcut plângere penală la secția de Poliție din Constanța. Am trimis plângerea la Silva Group. Ne-au spus de acolo că vor strânge plângerile din țară și vor merge la bancă să anuleze biletul la ordin. Cei de la Libra Bank ar fi fost de acord să facă treaba asta.

Acum, nu știu ce să mai cred, ce fac și cei de la Silva Group. Am încercat să-l caut pe Nicolau, dar nu mai răspunde nimeni la telefon. Prejudiciul ajunge undeva pe la 100.000 de euro. Sunt cam 30 de transportatori păcăliți. Este o doamnă care trebuie să recupereze peste 25.000 de euro. Eu am înțeles că ei au deja probleme cu justiția”, a precizat reprezentantul Fely Maximo Trans SRL, din Constanța.

Reporterii BZI l-au contactat pe Florin Nicolau pentru a obține un punct de vedere. A fost apelat pe singurul număr valabil al societății Mercur Logistik SRL.

„Nu am nicio firmă”, a spus Florin Nicolau, după ce a ascultat întrebările reporterilor BZI.

După, a întrerupt brusc convorbirea. În edițiile trecute ale cotidianului BZI au fost prezentate situațiile transportatorilor din Iași și modul în care erau realizate inspecțiile tehnice periodice.

Importatorul de brazi spune că este alături de transportatorii păcăliți

Reporterii BZI au sunat și la Silva Group, mergând pe firul contractelor semnate la finalul anului 2020.

„Eu nu-i cunosc personal pe cei de la Mercur Logystic SRL. Am mai lucrat cu ei, dar nu au fost probleme, cel puțin până acum. S-a întrerupt și cu noi comunicarea de aproape 3 săptămâni. Eu susțin demersul transportatorilor, să facă plângere penală”, a declarat Ștefan Voicu, administratorul firmei de import.

„Societatea BKN Constantin Cargo SRL a efectuat transport mărfuri pe ruta Svendborg/Danemarca – Târgoviște/România, conform comandă de transport nr.CMX100424 din data de 25.11.2020, mărfurile au fost livrate în siguranță conform aviz și CMR (scrisoare de transport- n.r.), ulterior s-a emis factura cu seria BKNL nr. 00009 din data de 03.12.2020, în valoare totală de 13.624 lei, respectiv echivalent în lei a tarifului de 2.350 euro la care se adaugă TVA, factura având scadența în data de 23.12.2020. Factura nu s-a achitat până astăzi 14.01.2021, reprezentanții societății Mercur Logistik SRL nu mai răspund la telefon”, se arată într-o plângere penală la secția de Poliție a sectorului 1, București.

Într-o ediție trecută a cotidianului BZI a fost relatată și situația transportatorilor de persoane din Iași, implicați în activități evazioniste, cum este și cazul afaceristului Constantin Dinte.

Adauga un comentariu