Culinar

Turtă dulce de casă, o rețetă simplă și gustoasă. Cum prepari un desert tradițional de sărbători?

Publicat: 26 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Turtă dulce de casă o rețetă simplă și gustoasă. Cum prepari un desert tradițional de sărbători
Rețeta simplă de turtă dulce este o alegere ideală pentru un desert rapid și gustos

Rețeta simplă de turtă dulce este un desert simplu și savuros ce poate fi preparat la orice eveniment. Acesta poate înlocui fursecurile din comerț fiind fără conservați și coloranți. Pe lângă faptul că sunt extrem de delicioase, prăjiturile sunt și aspectuoase datorită glazurii de ciocolată ce le îmbracă.

Turta dulce poate fi o alegere ideală pentru momentele în care aveți musafiri. Preparatul este foarte aromat și fraged, topindu-se în gură. La fel de gustos este și salamul de biscuiți fără margarină pe care trebuie să îl încercați.

Ingredientele necesare pentru rețeta simplă de turtă dulce

Turta dulce este un desert extrem de delicios și dulce. Aceasta este îndrăgită de toată lumea și este servită frecvent în preajma sărbătorilor, deși poate fi preparată oricând. Preparatul este unul aromat, fraged și poate fi gătit cu diferite tipuri de dulceață. Pentru aluatul prăjiturii veți avea nevoie de 400 grame de făină albă, 170 grame de miere, 10 grame de bicarbonat de sodiu, 100 grame de zahăr brun și 185 de grame de unt de 82 la sută grăsime. 

De asemenea pentru ca acesta să fie mai aromat se va mai adăuga și o linguriță de scorțișoară măcinată, o jumătate de linguriță de sare, o linguriță de ghimbir praf, o lingură de extract de vanilie, 3/4 linguriță cuișoare măcinate, 1/4 linguriță nucșoară. Umplutura și glazura de ciocolată se vor face din 50-100 grame bomboane colorate, 400 grame dulceață de căpșuni, caise sau zmeură și 400 grame de ciocolată fondată cu 50 la sută cacao. 

Cum prepari turta dulce umplută și glazurată cu ciocolată

Pentru început se va amesteca făina împreună cu ghimbirul, bicarbonatul, sarea, nucșoara, făina, cuișoarele, scorțișoara și se vor cerne într-un bol. Într-un alt vas se va mixa untul cu zahărul brun, apoi se adaugă un ou și se mixează în continuare până ce obțineți o compoziție cremoasă. Ulterior, se pune mierea de albine și se continuă să se amestece timp de un minut la viteză maximă. Se încorporează treptat ingredientele uscate pentru a nu se forma cocoloașe. La final, va trebui să obțineți un aluat lipicios, dar omogen. Acesta va fi învelit într-o folie alimentară, apoi se va lăsa la rece pentru minimum trei ore. Compoziția se poate pregăti și cu o seară înainte. 

După ce se va scoate din frigider, se va întinde cu ajutorul unui sucitor pe o suprafață tapetată cu făină. Turta dulce își va dubla volumul în timpul coacerii, de aceea nu trebuie să aibă o grosime mare. Aluatul se va decupa cu ajutorul unor forme, apoi în mijlocul acestora se va pune o linguriță de dulceață. Trebuie să aveți grijă să nu adăugați prea multă deoarece veți risca ca în timpul coacerii, turta dulce să crape. Ulterior, se va pune cealaltă jumătate peste fiecare formă și se vor lipi ușor marginile, fără a presa la mijloc. Acestea se vor pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi se vor introduce în cuptorul preîncălzit timp de 8-10 minute. La final, prăjiturile trebuie să fie ușor rumenite. Ciocolata va fi topită la bain marie, apoi formele vor fi introduse pe rând în compoziție. Deasupra se vor presăra câteva bomboane colorate. După ce glazura este întărită, vor putea fi servite. 

Rețeta simplă de turtă dulce este o alegere ideală pentru un desert rapid și gustos. Aceasta este tare la exterior, fiind îmbrăcată într-o glazură de ciocolată și moale la interior datorită aluatului fraged. Un alt desert delicios este și cozonacul unguresc pufos.

Adauga un comentariu