Culinar

Rețetă de salam de biscuiți de post fără margarină. Cum să prepari un desert delicios

Publicat: 19 mai 2022
salam de biscuiti taiat felii pe un platou, langa care se afla trei biscuiti
Rețeta de salam de biscuiți de post fără margarină poate fi preparată oricând, fiind pe gustul tuturor

Rețeta de salam de biscuiți de post fără margarină este un desert sănătos ce nu conține grăsimi. Acesta este foarte aromat din cauza conținutului ridicat de rom. În cazul în care nu doriți alcool în prăjitură, băutura poate fi înlocuită cu un sirop din apă, zahăr și esență de rom. Timpul de pregătire este destul de mic, însă desertul va trebui lăsat peste noapte la rece.

Dacă vă doriți o prăjitură de post fără lapte, margarină sau unt, această rețetă de salam de biscuiți este perfectă. Ingredientele de care aveți nevoie sunt la îndemână oricui. La fel de delicioase sunt și clătitele cu brânză la cuptor.

Rețetă de salam de biscuiți de post fără margarină, mod de preparare

Rețeta de salam de biscuiți se prepară în aproximativ 8 ore, însă acesta include și timpul în care desertul trebuie să stea la frigider. Din ingredientele următoare, veți obține aproximativ 32 de bucăți. Veți avea nevoie de 250 grame de biscuiți simpli, 150 grame de gem de caise, o lingură extract de vanilie, 50 grame de stafide și cacao, 2 linguri de fulgi de cocos, 250 grame de rahat, 150 grame de miez de nucă, 75 mililitri de rom, o lingură de portocală confiată și 30 mililitri ulei de nuci. În cazul în care nu doriți ca în rețeta de salam de biscuiți să fie alcool, rom-ul poate fi înlocuit de un sirop de apă cu zahăr și esență de rom. De asemenea, în loc de uleiul de nuci, puteți folosi ulei vegetal. Cu toate acestea, cel de nuci oferă o textură și un gust mai bun. Din cauza faptului că biscuiții sunt mai tari, uleiul de nuci îi va face mai fini.

Într-un vas veți lăsa stafidele timp de o oră la înmuiat cu rom sau cu un sirop rece din 60 mililitri de apă și 25 de grame de zahăr și o esență de rom. În timpul acesta veți pisa biscuiții în bucăți de aproximativ 1-2 centimetri. Să aveți în vedere, că aceștia nu trebuie să fie prea fini, deoarece nu se vor mai observa în compoziția desertului. Jumătate din cantitatea nucilor vor fi mărunțite cu ajutorul unui cuțit, iar cealaltă jumătate va fi dată printr-un tocător. Într-un bol se vor pune biscuiții împreună cu nucile, rahatul tăiat bucățele, cacaoa și se amestecă bine. În vasul în care ați lăsat stafidele la înmuiat se va turna uleiul, extractul de vanilie, portocala confiată și gemul de caise. Se amestecă bine, apoi se pune peste biscuiți. Se omogenizează compoziția, astfel încât biscuiții să se umezească, însă să aveți grijă să nu îi striviți.

Cum modelăm desertul

Pentru modelarea salamului de biscuiți, veți avea nevoie de două coli de hârtie de copt. Compoziția desertului se va împărți în două, apoi se va pune cu ajutorul unei linguri, paralel cu latura cea mai lungă a colii. Ulterior, veți rula hârtia de cop într-un cilindru și presați ușor, astfel încât să nu se regăsească nici un gol în interior. Capetele celor două coli vor fi răsucite. La final vor fi lăsate la frigider peste noapte. 

A doua zi, despachetați salamul de biscuiți și îl tăvăliți prin fulgi de nucă de cocos. Acest pas este opțional, în funcție de preferințele fiecăruia. Cu ajutorul unui cuțit, se va tăia desertul, însă trebuie să aveți în vedere că acesta trebuie șters frecvent deoarece compoziția se va lipi. Pentru a arăta bine pe platou, feliile ar trebui să fie în jur de 1-2 centimetri.

Rețeta de salam de biscuiți de post fără margarină poate fi preparată oricând, fiind pe gustul tuturor. Acest desert aromat se păstrează în frigider ca și o prăjitură cu cremă.
Adauga un comentariu