Culinar

Turte de casă gustoase și pufoase. Un deliciu pregătit după rețeta bunicii

Publicat: 07 iul. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Turte de casă gustoase și pufoase. Un deliciu pregătit după rețeta bunicii
Turtele de casă sunt gustoase, fragede și amintesc celor de la masă de rețetele bunicii.

Pentru iubitorii de preparate tradiționale putem face niște turte de casă gustoase și pufoase. Acestea se fac rapid, au o aromă aparte și vor aminti celor de la masă de vremea copilăriei. Iată un deliciu pregătit după rețeta bunicii.

Turte de casă gustoase și pufoase

Dacă vrem să pregătim acasă niște turte pufoase, gustoase și aromate, trebuie să avem în vedere rețeta de odinioară a bunicii. Turtele de casă pot fi servite la orice masă cu preparate alese. Pentru savuroasele turte avem nevoie de 700 g de făină, 400 ml de apă, 1 linguriță de sare și 40 ml de lei.

Mai întâi se cerne făina într-un vas mare apoi se toarnă peste făină apa călduță și sarea. Se toarnă după aceea și uleiul apoi se începe frământarea aluatului până când devine moale și omogen. Se învelește aluatul într-o folie alimentară și se lasă la crescut timp de 30 de minute.

După ce a dospit suficient, se împarte aluatul în 8 bucăți egale apoi se întinde fiecare bucată de aluat sub formă de turtă. În tigaia cu ulei încins și fără ulei se coc turtele gustoase. Acestea se rumenesc ușor pe ambele părți. Turtele de casă merg perfect cu orice preparat culinar, iar mirosul îmbietor va aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele de odinioară ale bunicii.

Cum să pregătești niște chifle de casă moi și delicioase

Pe lângă gustoasele turte de casă putem face și o pâine de casă sau niște chifle. Pentru acestea avem nevoie de 600 g de făină, 100 g de zahăr, 100 ml de smântână, 40 g de unt, 10 g de drojdie, 1 ou, 1 linguriță de miere, sare și 250 ml de lapte.

Într-un vas se pune laptele împreună cu untul la foc mic și se amestecă până când untul se topește. Într-un bol separat se amestecă zahărul împreună cu un ou, apoi se pune făina în compoziția de lapte și unt, iar la final drojdia. După ce se omogenizează toate ingredientele, se adaugă și compoziția de zahăr și ou și se amestecă din nou.

Într-un alt bol se mixează smântâna împreună cu 150 g de făină, 1 linguriță de miere și sare. Se toarnă acest amestec peste compoziția făcută anterior. Se mai adaugă un pic de făină apoi se începe frământarea aluatului. Când este gata, se lasă la dospit timp de o oră.

Se împarte aluatul în 20 de bile egale. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt se așază bilele de aluat una lângă alta. Se unge fiecare bucată de aluat cu ou bătut și se lasă la copt timp de 35 de minute până când chiflele se rumenesc ușor deasupra. Când sunt gata, se scot chiflele din cuptor, se lasă la răcit apoi se servesc calde împreună cu mâncăruri delicioase.

Turtele de casă sunt gustoase, fragede și amintesc celor de la masă de rețetele bunicii. Pentru a obține niște turte pufoase și aromate trebuie să facem mai întâi un aluat perfect. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Cuu siguranță pâinea sau turtele de casă vor fi apreciate de toți cei de la masă.

Comentarii
Adauga un comentariu