Eveniment-Social

UAIC Iaşi reînfiinţează specializarea „Teologie ortodoxă”, la Chişinău

Publicat: 20 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
UAIC Iaşi reînfiinţează specializarea Teologie ortodoxă la Chişinău
UAIC Iași își readuce Teologia ortodoxă la Chișinău!

Prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC Iaşi, a transmis faptul că la Universitatea de Stat din Chişinău se va reînfiinţa specializarea „Teologie ortodoxă”. Acordul a fost semnat împreună cu prof. univ. dr. Igor Șarov.

„UAIC își readuce Teologia ortodoxă la Chișinău!
18 martie 2023
Împreună cu prof. univ. dr. Igor Șarov, rectorul Universității de Stat din Chișinău, R. Moldova, fost Ministru al Educației, semnând Acordul de reînființare a specializării Teologie ortodoxă, la Chișinău, specializare aparținând UAIC, care își va desfășura activitățile în aceleași spații în care a funcționat în perioada 1926 – 1940!
Vivat Academia!”, a transmis prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC Iaşi.

Strategia de dezvoltare academică, în afara României, a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași continuă

Pe de altă parte, strategia de dezvoltare academică, în afara României, a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași continuă! Pe acest plan, se intenționează înființarea unei Extensiuni la Orhei, Republica Moldova. Rectorul instituției, prof. univ. dr. Tudorel Toader, a avut discuții cu Dinu Țurcanu, președintele Raionului Orhei din Republica Moldova. Totul având în vedere oportunitățile de care pot beneficia tinerii din această regiune, accesând programe de studii universitare, de licență sau master. La eveniment a luat parte și prof. univ. dr. Corneliu Iațu, prorectorul pentru strategie, dezvoltare instituțională și personal.

De precizat că, în prezent, Universitatea „Cuza” are două extensiuni în Republica Moldova, una la Bălți, înființată în anul universitar 2010-2011 și una la Chișinău, care funcționează începând cu anul universitar 2016-2017.

Adauga un comentariu