Razboi în Ucraina

Ucraina primește primele tancuri occidentale și alte vehicule blindate

Publicat: 27 mart. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Ucraina primește primele tancuri occidentale și alte vehicule blindate
Ucraina primește primele tancuri occidentale și alte vehicule blindate

Ucraina a primit primele tancuri de luptă principale, împreună cu alte vehicule blindate donate de fabricație occidentală, a anunțat luni ministrul Apărării al țării, Oleksii Reznikov.

„Astăzi, am avut onoarea să testez cea mai nouă adăugire la unitățile noastre blindate împreună cu comandantul Forțelor Aeropurtate, generalul-maior Maksym „Mike” Myrhorodskyi și parașutiștii noștri”, a spus Reznikov într-o postare pe Facebook.

Ucraina primește primele tancuri occidentale și alte vehicule blindate

El a precizat că au primit Challengers (tancuri de luptă principale) din Regatul Unit, Strykers (vehicule de luptă de infanterie) și Cougars (vehicule de mobilitate de infanterie din familia protejată împotriva minelor de ambuscadă) din Statele Unite și Marders (vehicule de luptă de infanterie) de la Germania.

Reznikov a continuat să mulțumească aliaților ucraineni pentru sprijinul lor continuu.

„Cu un an în urmă, nimeni nu și-ar fi putut imagina că sprijinul partenerilor noștri va fi atât de puternic. Că întreaga lume civilizată va reporni și, în cele din urmă, va rezista agresorului sângeros, țara teroristă a Rusiei”, a spus el. „Anul acesta, totul s-a schimbat. Ucraina a schimbat lumea. Reziliența poporului ucrainean și priceperea armatei noastre i-au convins pe toată lumea că Ucraina va câștiga.”
El a adăugat că „noul echipament va ține o companie bună cu „frații” săi pe câmpul de luptă”.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că țara a livrat și Ucrainei tancurile germane Leopard 2 căutate.

„Da, am livrat tancuri Leopard așa cum am anunțat”, a spus Scholz în timpul unei conferințe de presă comune cu prim-ministrul olandez Mark Rutte, luni, la Rotterdam. Germania a promis anterior 18 tancuri Leopard 2 Ucrainei. Tancurile moderne sunt cunoscute pentru că sunt rapide și combustibile. -eficient.
„Germania și Olanda au livrat împreună obuziere și muniție și tocmai se pregătesc, împreună cu Danemarca, să livreze tancurile de luptă principale Leopard 1 pentru a sprijini Ucraina”, a spus Scholz, adăugând că Germania „abia acum a livrat” și „foarte moderne” tancuri.

Sosirea tancurilor Leopard 2 vine după luni de dezbateri

Oficialii germani au ezitat în privința trimiterii tancurilor în Ucraina, spunând că așteaptă ca SUA să-și trimită propriul M1 Abrams la Kiev.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a pledat în repetate rânduri ca țările să nu mai discute cu privire la trimiterea tancurilor.

„Am vorbit de sute de ori despre deficitul de arme”, a spus el în timpul unei apariții virtuale la reuniunea Forumului Economic Mondial de la Davos din ianuarie. „Nu putem merge doar pe motivație”.

Comentarii
  • Ce inseamna „combustibile eficient”? Au rezervoare de 1200 litri si autonomie de 550 km. Consuma „doar” 200+ litri/ 100km. Ivanii se vor speria asa tare ca o vor lua la fuga si se vor opri tocmai la Berlin. Aici isi vor desface bracinarii si se vor usura toti pe Bundestag.

Adauga un comentariu