Razboi în Ucraina

Ucrainenii acuză din nou trupele ruse că folosesc arme chimice – VIDEO

Publicat: 05 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ucrainenii acuză din nou trupele ruse că folosesc arme chimice - VIDEO
Forțele rusești ar continua să facă progrese minime în jurul Bahmut

Trupele ruse sunt acuzate de ucrainei că ar ataca cu arme chimice în est. Mai exact, rușii ar folosi grenade cu Cloropicrina K-51 interzise, ​​informează Forțele Navale ale ale armatei Ucrainei pe contul de Telegram.

„Statul terorist folosește arme chimice interzise – grenade cu aerosoli K-51. Ocupanții aruncă grenade cu cloropicrină din drone asupra apărătorilor noștri din est. Pentru a se proteja de efectul iritant puternic al muniției interzise, ​​pușcașii marini și-au menținut pozițiile cu ajutorul echipamentului de apăare chimică”, se arată în mesaj.

Cloropicrina, cunoscută și sub numele de PS și nitrocloroform, este un compus chimic utilizat în prezent ca antimicrobian cu spectru larg, fungicid, erbicid, insecticid și nematicid, și a fost de altfel folosit ca gaz otrăvitor în Primul Război Mondial. Formula sa structurală chimică este Cl₃CNO₂.

Ucraina acuză forțele ruse de atacuri cu arme chimice

Trupele ruse sunt acuzate din nou că joacă murdar, și ar folosi asupra ucrenenilor arme chimice. Şeful Administraţiei Militare Regionale Dnipropetrovsk, Valentin Reznicenko, a raportat că în noaptea de sâmbătă spre duminică, 4 decembrie, armata rusă a atacat de zece ori raionul Nikopol, utilizând lansatoare de rachete Grad și artilerie grea. Conform informațiilor oficialului, invadatorii ruşi ar fi lovit comunitățile teritoriale Nikopol, Marhaneţ, Cervonohrihorivka și Pokrovske. Din fericire, bombardamentele nu s-au soldat cu victime. În schimb, cinci case particulare, anexe, garaje și linii de înaltă tensiune au fost avariate în comunitatea Cervonohrihorivka.

Este anunțat totodată că forțele rusești au continuat să facă progrese minime în jurul Bahmut, pe fondul operațiunilor ofensive de vineri, 2 decembrie.

În același timp, statul Major Geneal ucrainean a raportat că forțele ucrainene au respins atacurile rusești în apropiere de Bakhmut, pe o rază de 26 km la nord-est de Bakhmut, în apropiere de Vîimka, și pe o rază de 14 km la sud de Bakhmut, în apropiere de Opîtne, Kișceevka și Kurdiumovka.

Imaginile geolocalizate postate joi, 1 decembrie, arată că forțele rusești fac progrese minime la sud și sud-est de Bahmut, precum și în apropiere de Opîtne.

Totodată, Ucraina este și ea acuzată de președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, că încearcă „să târască” cu orice preţ NATO în conflictul armat cu Rusia.

Luptele continuă, în încercarea rușilor de a avansa spre Bahmut

Bloggeri militari ruși au afirmat că forțele ucrainene efectuează recunoașteri în jurul Klișceevka și că luptele continuă în apropierea așezării, în ciuda afirmațiilor rusești potrivit cărora armata rusă ocupă complet așezarea. De altfel, unul dintre bloggerii ruși a afirmat că armata Rusiei a avansat în apropiere de Spirne (la 30 km nord-est de Bakhmut) și împiedică forțele ucrainene să transfere unități către pozițiile înaintate din zonă.

Alți bloggeri ruși au afirmat că forțele ucrainene rotesc unități din regiunea Zaporojie în zona Bahmut și au sugerat că acest lucru înseamnă că forțele ucrainene se confruntă cu o situație critică pe această secțiune a frontului. Totodată, o altă sursă rusă a afirmat că presupusa rotație a unităților în zonă de către forțele ucrainene nu ar fi posibilă dacă forțele ruse ar avea capacitatea de a ataca toate drumurile din zona Bahmut.

Grupul operativ al forțelor comune ucrainene a publicat vineri, 2 decembrie, un interviu cu un soldat ucrainean din zona Bahmut, în care soldatul afirmă că condițiile sunt incredibil de dure și că forțele rusești continuă să forțeze operațiunile ofensive în zonă, în ciuda numărului mare de pierderi.

ISW continuă să considere că efortul rusesc de a cuceri Bahmut este un demers cu costuri ridicate, concentrat asupra unui oraș cu o importanță operațională limitată.

Cu toate acestea, reiterăm faptul că ucrainenii acuză din nou trupele ruse că ar folosi arme chimice în timpul bombardamentelor.

Adauga un comentariu