Sport

UEFA a cerut ligilor europene de fotbal să prezinte, până pe 25 mai, planurile de reluare a sezonului

Publicat: 29 apr. 2020

Asociațiile naționale și/sau ligile ar trebui să comunice UEFA înainte de 25 mai programul lor de reluare a competițiilor interne, inclusiv data reluării și formatul competiției

UEFA a cerut ligilor europene de fotbal să prezinte, până cel mai târziu pe 25 mai, planurile lor de reluare a sezonului, întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus.
Scrisoarea UEFA, trimisă de președintele acestui for, Aleksander Ceferin, și de secretarul general Theodore Theodorisis afirmă:

„Asociațiile naționale și/sau ligile ar trebui să comunice UEFA înainte de 25 mai programul lor de reluare a competițiilor interne, inclusiv data reluării și formatul competiției”.

Federațiilor care decid să nu reia sezonul, UEFA le-a cerut „să explice circumstanțele particulare care justifică o oprire prematură și să selecteze cluburile participante în sezonul 2020-2021 al cupelor europene pe baza meritului sportiv în competițiile interne în sezonul 2019-2020”.

Comitetul Executiv al UEFA se va reuni pe 27 mai

Comitetul Executiv al UEFA, care se va reuni pe 27 mai, vrea să poată decide, la acea dată, reluarea UEFA Champions League și a Europa League, ce ar urma atunci să se încheie cel mai târziu în luna august.
UEFA a precizat că va arăta înțelegere față de ligile care nu vor putea da un răspuns clar din cauza deciziilor guvernamentale legate de coronavirus.

UEFA a indicat că preferă ca federațiile interne să ducă la capăt sezonul intern, nu să-l anuleze.
Bundesliga, Serie A și Premier League au anunțat că vor să încheie sezonul, dar campionatul Olandei a fost anulat vineri. În Eredivisie nu va fi desemnată o campioană și nu vor exista echipe retrogradate și promovate, această decizie fiind foarte criticată de mai multe cluburi.

Adauga un comentariu