Sport

UEFA a luat decizia. Ce se întâmplă cu orașele care trebuiau să organizeze meciuri la Euro, printre care și București

Publicat: 16 ian. 2021
UEFA nu are deocamdată în vedere modificarea planurilor sale pentru EURO 2020 și Liga Campionilor
Sigla UEFA EURO 2021

UEFA nu are deocamdată în vedere modificarea planurilor sale pentru EURO 2020 și Liga Campionilor, în ciuda recrudescenței pandemiei de COVID-19 ce perturbă rugby-ul, Formula 1 și Cupa Mondială de schi.

„În ceea ce privește EURO nimic nu s-a schimbat”, a indicat joi un purtător de cuvânt al forului fotbalistic european.

Euro era prevăzut inițial în vara lui 2020 și reprogramat ulterior între 11 iunie și 11 iulie 2021, din cauza pandemiei de coronavirus. UEFA prevede deci să mențină evenimentul în 12 orașe din 12 țări, printre care Bucureștiul, în timp ce președintele Federației elvețiene de fotbal, Dominique Blanc, a declarat marți că este „dificil” să se păstreze acest scenariu, „ținând cont de restricțiile de călătorie”.

E posibil ca Euro să aibă loc cu stadioanele pline

Până pe 5 martie, organismul va decide oraș cu oraș „între patru opțiuni: 100% spectatori pe stadion, între 50 și 100%, între 20 și 30% sau cu porțile închise”, cu diverse măsuri sanitare în fiecare caz, a precizat aceeași sursă.
Competițiile intercluburi, printre care Liga Campionilor, unde primele meciuri din optimi de finală au loc pe 16 și 17 februarie, nu sunt amenințate în viitorul imediat, spre deosebire de cupele europene de rugby, a explicat UEFA.

În timp ce apelurile la vaccinarea sportivilor se înmulțesc, UEFA a explicat că acest aspect „va face parte din reflecția” asupra protocolului medical al competițiilor sale, „însă este prea devreme pentru a lua o decizie”.
Într-un interviu publicat marți în presa elvețiană, Blanc a spus că UEFA ia în calcul „disputarea EURO într-o singură țară, în Rusia sau în Germania de exemplu” sau „replierea într-un singur oraș mare, care să aibă suficiente stadioane pentru a găzdui cele șase grupe”, cum ar fi Londra.
Blanc nu-și poate imagina spectatorii revenind pe stadioane, având în vedere progresul lent al acoperirii vaccinale: „după mine, ne îndreptăm spre un EURO diferit, fără îndoială fără public”, așa cum a fost în august Final 8 al Ligii Campionilor de la Lisabona.

Adauga un comentariu