Actualitate

Ugur Sahin, șeful BioNTech: „Va fi nevoie de o a treia doză de vaccin anti-Covid-19”

Publicat: 29 apr. 2021
Ugur Sahin, șeful Pfizer
Omul de ştiinţă care a pus bazele şi conduce BioNTech, Ugur Sahin, susţine că în vară se va atinge imunitatea de turmă, dar va fi nevoie şi de o a treia doză de vaccin anti-COVID

Omul de ştiinţă care a pus bazele şi conduce compania germană BioNTech, Ugur Sahin, a menționat faptul că tocmai în vară se va atinge imunitatea de turmă, dar va fi necesară administrarea şi celei de-a treia doză de vaccin anti-COVID.

ADVERTISING

Şeful BioNTech, cel care a pus bazele dezvoltării vaccinului Pfizer a anunţat că Europa va atinge imunitatea de turmă în iulie, cel târziu în luna august. Abia tocmai atunci se estimează că vor fi vaccinaţi foarte mulţi oameni, circa 70% din populaţie.

Omul care a fondat şi conduce BioNTech, Ugur Sahin, transmite că vaccinul Pfizer e eficient şi împotriva variantei indiene a coronavirusului.

Ungur Sahin, șeful Pfizer: „E nevoie de a treia doză de vaccin”

Astfel, o a treia doză de ser imunizator împotriva noului coronavirus va fi probabil necesară între 9 şi 12 luni după prima şi din nou, periodic, la fiecare 12 -18 luni.

Pentru moment, însă, şeful BioNTech nu recomandă vaccinarea copiilor, pentru că nu există încă date suficiente despre siguranţa serulului la această categorie de vârstă.

În ceea ce priveşte durata protecţiei, acesta a ținut să adauge că răspunsul imun scade odată cu trecerea timpului.

Reprezentanții Pfizer au făcut anunțul la începutul lunii aprilie

CEO-ul Pfizer a menționat că o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 este absolut necesară, probabil în termen de 12 luni pentru a fi imuni. Mai mult decât atât, este posibil ca oamenii să fie nevoiţi să se vaccineze anual împotriva virusului SARS – COV – 2.

„Este extrem de important să suprimăm grupul de persoane care pot fi susceptibile la virus”, a declarat CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, la CNBC. Acesta a adăugat că vaccinurile vor fi un instrument important în lupta împotriva variantelor extrem de contagioase.

Reprezentanții Pfizer au declarat la începutul acestei luni că datele actualizate din studiul său clinic au arătat că vaccinul său este extrem de eficient la şase luni după a doua doză.

În luna februarie, Pfizer şi BioNTech au declarat că testează o a treia doză din vaccinul anti-COVID-19 pentru a înţelege mai bine răspunsul imun împotriva noilor variante ale virusului.

Un anunţ similar a fost făcut și de compania Moderna. Deşi vaccinul dezvoltat de compania Moderna are acum o eficiență de peste 90% la şase luni după administrarea celei de-a doua doze, a treia doză ar urma să crească protecţia imunitară.

„Virusul se modifică suficient de mult pentru ca sistemul imun să nu-l mai recunoască şi astfel este necesar un nou vaccin. Aceasta a treia doză este un buster necesar pentru a ne asigura o protecţie ridicată şi la tulpina sud-africană şi probabil va fi testat în curând şi pentru cea braziliană”, declara Octavian Jurma, cercetător ştiinţific.

Noile mutații ale Covid-19 reduc eficiența vaccinului

Deşi dozele de vaccin anti-Covid-19 par să ofere o protecţie extrem de mare, s-a dovedit că noile variante ale Covid-19 reduc eficiența acestora. Reprezentanţii Moderna susțin faptul că vaccinurile anuale anti-COVID-19 vor deveni un fapt comun şi că noul coronavirus nu va dispărea de pe planetă.

„Profilul se potriveşte cu profilurile celorlalte vaccinuri aprobate care oferă un beneficiu semnificativ. Prin urmare, sperăm că majoritatea oamenilor se vor imuniza în continuare, chiar dacă vor avea câteva zile mai critice, cu simptome asemănătoare gripei. Ei trebuie să ştie că acest vaccin oferă o protecţie împotriva bolii COVID-19”, a declarat Stephen Hoge, preşedinte Moderna.

Comentarii
  • Va fi nevoie de a treia doza de zoaie apoi de a patra apoi anual si tot asa pana sigur crapati de ce e in el bagat ! , injectia asta este doar un fel de tratament neverificat care nu te imunizeaza, nu iti garanteaza mare branza , efectele pe termen lung nu le stie nimeni !

  • Domnule ugur credeti ca e bine sa iau direct doza a III-a sau s-o astept pe cea de-a VIII-a?? Daca am sarit peste doza a II-a mai pot lua doza a XII-a??

Adauga un comentariu