Coronavirus

Reprezentanții Pfizer au făcut anunțul! Va fi necesară o a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului

Publicat: 15 apr. 2021
doze de vaccin anti-Covid-19 Pfizer poziționate în rând
În Israel, între decembrie 2020 şi mai 2021 au fost raportate 275 de cazuri de miocardită la mai mult de 5 milioane de persoane vaccinate, a declarat ministerul prezentând rezultatele unui studiu care a examinat problema.

CEO-ul Pfizer spune că o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 este necesară, probabil în termen de 12 luni. Mai mult, este posibil ca oamenii să fie nevoiţi să se vaccineze anual împotriva virusului.

„Este extrem de important să suprimăm grupul de persoane care pot fi susceptibile la virus”, a declarat CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, la CNBC. Acesta a adăugat că vaccinurile vor fi un instrument important în lupta împotriva variantelor extrem de contagioase.

Pfizer a declarat la începutul acestei luni că datele actualizate din studiul său clinic au arătat că vaccinul său este extrem de eficient la şase luni după a doua doză.

În februarie, Pfizer şi BioNTech au declarat că testează o a treia doză din vaccinul anti-COVID-19 pentru a înţelege mai bine răspunsul imun împotriva noilor variante ale virusului.

Un anunţ similar a fost făcut și de compania Moderna. Deşi vaccinul Moderna are acum o eficiență de peste 90% la şase luni după administrarea celei de-a doua doze, a treia doză ar urma să crească protecţia imunitară.

„Virusul se modifică suficient de mult pentru ca sistemul imun să nu-l mai recunoască şi astfel este necesar un nou vaccin. Aceasta a treia doză este un buster necesar pentru a ne asigura o protecţie ridicată şi la tulpina sud-africană şi probabil va fi testat în curând şi pentru cea braziliană”, declara Octavian Jurma, cercetător ştiinţific.

Deşi vaccinurile par să ofere o protecţie foarte mare, s-a dovedit că noile variante reduc eficiența acestora.

Reprezentanţii Moderna spun că vaccinurile anuale anti-COVID-19 vor deveni un fapt comun şi că noul coronavirus nu va dispărea de pe planetă.

„Profilul se potriveşte cu profilurile celorlalte vaccinuri aprobate care oferă un beneficiu semnificativ. Prin urmare, sperăm că majoritatea oamenilor se vor imuniza în continuare, chiar dacă vor avea câteva zile mai critice, cu simptome asemănătoare gripei. Ei trebuie să ştie că acest vaccin oferă o protecţie împotriva bolii COVID-19”, a declarat Stephen Hoge, preşedinte Moderna.

Comentarii
  • Bravo, Livia, esti fata isteata… Ce dezastru ar putea urma după selecția unor tulpini din ce în ce mai rezistente ca rezultat al „vaccinarii” în plina pandemie, cu niște „vaccinuri” pentru creerea cărora au fost încălcate toate normele de testare clinica. Sunt sute de mutații, în lume.

  • Daniel, încearcă sa te exprimi COERENT, în primul rând. În al doilea rând, încearcă sa ai minime informații despre subiect, informații fără de care nu are rost sa te hazardezi în discuții. Dacă știi sa citești, dar mai ales dacă poți sa înțelegi ce citești, iti recomand sa vezi prospectul oficial Pfizer pentru piața americană. Apropo, directorul executiv al Pfizer a declarat într-un interviu ca NU se vaccinează, este prea…tânăr.

Adauga un comentariu