Sanatate

Ulcior la ochi: Cum să scapi rapid de această problemă

Publicat: 27 iul. 2021
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Ulcior la ochi Cum să scapi rapid de această problemă
Ulciorul la ochi se prezintă sub forma unei tumefacții dureroase localizată în grosimea pleoapei palpebrale

Ulciorul la ochi, denumit medical orjelet, este o infecție localizată la nivelul pleoapei. Infecția se poate manifesta la baza unei gene, în cazul orjeletului extern, sau la nivelul uneia dintre glandele sebacee, în cazul orjeletului intern.

Ulciorul la ochi se manifestă ca o umflătură mică, roșie și dureroasă care, în numai câteva zile, evoluează spre o colecție purulentă.

Din punct de vedere clinic, un ulcior la ochi se prezintă sub forma unei tumefacții dureroase localizată în grosimea pleoapei palpebrale. Zona sensibilă poate să fie dureroasă atât spontan, cât și la palpare și se poate extinde spre marginea exterioară a ochiului, în cazul unui ulcior la ochi extern, sau spre cea interioară în cazul unui orjelet intern.

La câteva zile după apariție, se dezvoltă o colecție de puroi, care poate fi drenat spontan sau chirurgical. Medicii recomandă să nu încercăm să drenăm prin presiune, deoarece favorizăm diseminarea. În urma acestui proces, rămâne o ulcerație sângerândă.

Ulciorul la ochi se retrage, în mare parte din cazuri, numai după ce se sparge și se drenează toată infecția. Orjeletul este o problemă oftalmologică destul de comună, care poate fi prevenită printr-o igienă corectă a zonei ochilor, dar și a mâinilor. De aceea este indicat să nu punem mâna pe la ochi. În plus, se recomandă evitarea zonelor poluate și cu mult praf, cosmeticele învechite și purtarea ochelarilor de soare pentru o protecție cât mai bună a ochilor.

persoană care are ulcior la ochi

Ulcior la ochi: Simptome

Simptomele apariției unui ulcior la ochi sunt multiple și pot varia de la o persoană la alta. Ce mai adesea, ulciorul la och ise manifestă ca un furuncul dureros de culoare roșie la marginea pleoapei. În unele cazuri, se poate ca toată pleoapa să fie umflată.

În plus, poate apărea un punct de puroi în mijlocul furunculului și ai senzația că ai ceva în ochi, dar și nevoia imperioasă de a te scărpina.

Apariția unui la ulcior la ochi poate atrage o o sensibilitate pronunțată la lumină, uscăciune pe marginea pleoapei, ochi lăcrimoși și senzația de arsură în ochi.

În anumite cazuri, este posibil să ai vederea încețoșată, mai ales atunci când furunculul este suficient de mare pentru a pune presiune pe globul ocular.

La fel, poate să apară o durere de gât, nas înfundat sau o stare generală proastă.

persoană care are ulcior la ochi

Cauzele apariției ulciorului la ochi

Cauzele care duc la apariția ulciorului la ochi sunt multiple. De obicei, cauza principala a apariției ulciorului la ochi este blefarita, adică o infecție sau inflamație a marginii pleoapei. Cel mai adesea se manifestă la femeile care folosesc cosmetice vechi sau cele împrumutate de la o altă persoană care s-a confruntat cu această problemă.

Alte cauze ale apariției ulciorului la ochi sunt frecatul frecvent al ochilor, o igienă deficitară în zona oculară, folsoirea unor instrumente de igienă, precum prosopul, la comun.

De asemenea, alte cauze al apariției ulciorului la ochi pot fi scăldatul într-o piscină murdară sau folosirea unor lentile de contact nedezinfectate.

persoană care are ulcior la ochi

Cum se tratează orjeletul

Tratamentul în cazul în care s-a pus diagnosticul de orjelet poate fi local sau general. În cazul în care este vorba despre un orjelet local, în fazele incipiente se pot folosi comprese reci, tratament cu antibiotic și corticosteroizi. Dacă faza este mai avansată, se pot aplica comprese fierbinți pentru a grăbi colectarea, iar dacă ulciorul nu cedează, medicul poate decide intervenția chirurgicală, cu o mică incizie, de preferat cu electrocauterul.

În cazul în care ulciorul este recurent, medicul poate recomanda un vaccin anti-stafilococic.

Dacă ulciorul este provocat de o blefarită, medicul recomandă, în plus, o igienă corectă la ochi.

persoană care are ulcior la ochi

Comentarii
  • Fără vaccin nu are leac,nu se mai face Cantacuzino sa închis trebuie 10 fiole.Am făcut in 1987si in2007 a început sa apăra iar la ochi.

Adauga un comentariu