Remedii naturiste

Ulei de arbore de ceai: 4 utilizări excelente pentru dezinfectarea casei

Publicat: 28 sept. 2020
Ulei de arbore de ceai
Uleiul de arbore de ceai oferă proprietăți antibacteriene, antifungice, antiseptice și antivirale foarte utile

Aromaterapia ne oferă multe uleiuri esențiale cu multiple aplicații, cum ar fi uleiul esențial de lavandă, care este la fel de util pentru sănătate, precum și pentru întreținerea casei. Uleiul esențial de lămâie sau cele de lavandă, eucalipt, niaouli sau menta împărtășesc, de asemenea, această utilitate de uz casnic. Cu toate acestea, uleiul esențial de arbore de ceai este unul dintre marii clasici. Dar cum să-l folosim în interior pentru a profita de efectul său dezinfectant? Uleiul de arbore de ceai oferă proprietăți antibacteriene, antifungice, antiseptice și antivirale foarte utile. Iată cum dezinfectam casa cu ulei de arbore de ceai!

Dezinfectați toate suprafețele cu ulei esențial de arbore de ceai

Acest ulei multifuncțional poate fi utilizat pentru curățarea și dezinfectarea tuturor suprafețelor. De la mânerele ușilor până la blatul de lucru, inclusiv vasul de toaletă sau robinetele de baie, acest lucru lasă un miros bun de curățenie și elimină bacteriile. Pentru a face acest lucru, pur și simplu adăugați 5 până la 6 picături de ulei pe burete, înainte de curățare. De asemenea, puteți purifica parchetul atunci când sunteți bolnav. Se toarnă aproximativ zece picături în găleată cu apă sau pe mopul în sine.

Cum dezinfectam casa cu ulei de arbore de ceai: pentru a curăța mucegaiul

Alături de oțetul alb și extractul de semințe de grapefruit, uleiul de arbore de ceai este printre cele mai bune ingrediente naturale pentru îndepărtarea petelor de mucegai din articulații. Într-adevăr, aceste proprietăți antifungice și antibacteriene fac posibilă curățarea și igienizarea articulațiilor. Este simplu: se toarnă o picătură pe o periuță de dinți veche. Apoi lustruiți rosturile de gresie si faianta.

Uleiul esențial de arbore de ceai pentru dezinfectarea rufelor

Fie că ești bolnav, când rufele stau mult timp în coș sau când prosoapele miros de umezeală, acest ulei poate fi util. Uleiul esențial de arbore de ceai va deodoriza, dezinfecta și igieniza foarte eficient hainele. Acest lucru va ajuta la îndepărtarea tuturor mirosurilor și a germenilor răi. Există mai multe modalități de a face acest lucru. Puteți adăuga 5 până la 10 picături de ulei in dozatorul de detergent lichid pentru rufe. Alternativ, puteti să il turnați direct pe rufele din tamburul mașinii de spălat. Și dacă mirosurile rele sunt foarte puternice în mașina de spălat datorită umidității și mucegaiului, puteți turna până la 15 picături pe o lavetă!

Cum dezinfectam casa cu ulei de arbore de ceai: pentru combaterea paraziților

Proprietățile sale antibacteriene sunt bine cunoscute pentru tratarea diferitelor afecțiuni ale pielii (infecții fungice de tip picior de atlet, psoriazis, eczeme, mâncărimi etc.), susținând sistemul imunitar și calmând tractul respirator. Cu toate acestea, este mai puțin cunoscut faptul că este ideal pentru combaterea acarienilor, paraziților și moliilor. Pentru a beneficia de aceste proprietăți de combatere a dăunătorilor, diluați 25 până la 30 de picături în aproximativ 2 linguri de alcool alb și aproximativ 100 ml de apă filtrată într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizați acest produs pe saltele, perdele, covoare, perne etc. pentru a lupta împotriva paraziților. De asemenea, pe pernă și plapumă pot fi pulverizate 3 picături pure. Pune si câteva picături pe o pietricică pentru a preveni proliferarea moliilor în dulap.

Adauga un comentariu