Lifestyle

Ulei de măsline pentru bărbierit: care este beneficiul?

Publicat: 14 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ulei de măsline pentru bărbierit care este beneficiul
Uleiul de masline poate fi folisit ca o crema hidratanta dupa ras

Pentru pielea noastră, barbieritul este unul dintre cei mai serioși factori de stres posibili – indiferent dacă este vorba de obrajii bărbaților sau de picioarele femeilor. În timpul acestui proces, o parte a epidermei este deteriorată, drept urmare pot apărea iritații și roșeață. Vă puteți proteja de astfel de probleme cu ajutorul produselor cosmetice speciale: geluri și spume atât pentru bărbierit, cât și după acesta. Cu toate acestea, există o opțiune mai bună – uleiul de măsline. Utilizarea acestuia vă poate ajuta să vă păstrați pielea protejată în timpul bărbieritului și să o facă să pară mai sănătoasă și mai frumoasă. Cum este posibil acest lucru?

Ce obțineți atunci când utilizați ulei de măsline in timpul barberitului?

Uleiul de măsline extra virgin este un produs excepțional de natural, cu o compoziție unică. Dacă vorbim despre efectul său asupra pielii noastre, cele mai importante substanțe sunt vitaminele E și acizii linoleici și oleici. Acestea ajută la hrănirea și hidratarea pielii înainte de bărbierit și, cel mai important, o calmează după finalizarea unei astfel de proceduri. Dar, spre deosebire de produsele gata preparate, uleiul de măsline hipoalergenic este absolut sigur.

Cum să te razi cu ulei de măsline?

Este foarte ușor de utilizat uleiul de măsline pentru bărbierit. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de un produs Extra Virgin și un recipient mic pentru șampon sau alt produs similar – aici aveți nevoie de un dozator care să ofere confort în manipularea produsului (ca opțiune, puteți lua o sticlă cu spray pentru a pulveriza ulei). Scenariul suplimentar pentru dvs. este următorul:

  1. Se toarnă uleiul de măsline în recipientul pregătit.
  2. Pregătiți-vă pielea masand-o cu o compresă fierbinte folosind un prosop.
  3. Se toarnă ulei de măsline în palma mâinii și se freacă peste zona de bărbierit.
  4. Lăsați uleiul să se înmoaie puțin în piele – doar câteva minute, nu mai mult.
  5. Radeți-vă cu un aparat de ras exact așa cum ați face în mod normal.
  6. Dacă este necesar, puteți adauga iar ulei de masline.
  7. După ras, uscați-vă pielea cu un prosop pentru a îndepărta reziduurile de ulei.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că nu numai uleiul de măsline „pur” poate fi utilizat pentru tratarea pielii înainte sau după bărbierit, ci și în combinație cu alte componente. Am selectat 2 rețete simple pentru dvs.:

  • Pentru pielea mai moale. Se amestecă o jumătate de cană de ulei de măsline cu 1 lingură de sare de mare. Frecați exfoliantul rezultat în piele, apoi clătiți bine cu apă. Acest lucru va oferi o piele mai delicată după îndepărtarea părului, pe care orice femeie care o epilează va aprecia cu siguranță.
  • Pentru albirea pielii. Se toarnă 50 ml ulei de măsline și 40 ml suc de lămâie într-un recipient, se adaugă 3 lingurițe de zahăr pudră și se agită bine. Aplicați pe pielea umedă pentru a ajuta la exfolierea celulelor moarte ale pielii și pentru albirea epidermei după ras.

 

 

Adauga un comentariu