Sanatate

Ulei de ricin pentru păr, gene și sprâncene: Cum trebuie folosit și cât de eficient este

Publicat: 01 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ulei de ricin pentru păr gene și sprâncene Cum trebuie folosit și cât de eficient este
Utilizat încă din Antichitate, uleiul de ricin este considerat un adevărat elixir pentru frumusețe.

Uleiul de ricin este unul dintre cele mai benefice uleiuri pentru sănătate. El poate fi folosit cu succes în tratamentele pentru păr, gene și sprâncene.

Utilizat încă din Antichitate, uleiul de ricin este considerat un adevărat elixir pentru frumusețe. Are efecte benefice pentru piele și păr, datorită proprietăților antibacteriene și antifungice. De asemenea, conține vitamina E, minerale, proteine și acizi grași omega 3 și omega 6. Deoarece în componența sa se mai află și acidul ricinoleic, uleiul de ricin are efecte dovedite în ceea ce privește acneea, urticariile, punctele de grăsime, dar și căderea părului. Iată ce beneficii are și cum trebuie folosit.

sticlă cu ulei de ricin

Ulei de ricin pentru păr: Beneficii

Uleiul de ricin este folosit de foarte multe femei, atunci când se confruntă cu căderea părului. Explicația rezidă în faptul că acest ulei are un conținut ridicat de acid ricinoleic, ceea ce duce la creșterea sanguină de la nivelul scalpului. Acest lucru favorizează creșterea părului și luptă împotriva foliculitei și a mătreții.

Totodată, acidul rinoleic este responsabil de refacerea echilibrului pH-ului de la nivelul scalpului. Astfel, este încurajată producția de uleiuri naturale, oprită de folosirea produselor prea agresive.

Datorită proprietăților antioxidante, uleiul de ricin activează keratina, fapt ce duce la un păr sănătos și mătăsos.

sticle cu ulei de ricin

Cum trebuie folosit uleiul de ricin

Uleiul de ricin trebuie folosit corect, pentru a profita la maximum de beneficiile sale miraculoase. Vă vom explica, pe rând, cum să îl folosiți pentru păr, dar și pentru gene și sprâncene.

Ulei de ricin pentru păr

femeie care vrea să se dea pe păr cu ulei de ricin

Fiindcă uleiul de ricin este destul de gros, el trebuie aplicat într-o cantitate mică. Astfel că, o dată sau de două ori pe săptămână, aplicați tratamente cu ulei de ricin, de preferat seara. Rezultate excelente se obțin dacă îl folosiți pe părul umed.

Umeziți ușor părul și aplicați câteva picături de ulei de ricin pe scalp, după care masați. Dacă faceți acest lucru seara, aveți grijă să utilizați o cască de duș, deoarece acest ulei pătează.

Un secret „furat” de la cosmeticiene este să amestecați uleiul de ricin cu alte uleiuri prețioase, cum ar fi: uleiul de argan, uleiul de jojoba sau uleiul de măsline. În acest fel veți crea o combinație mai simplu de aplicat.

Important de precizat este că uleiul de ricin nu este foarte ușor de îndepărtat. De aceea, aplicați pe scalp o cantitate mică de balsam, după care șamponați ca de obicei.

Ulei de ricin pentru gene sau sprâncene

un ochi și o sprânceană

Uleiul de ricin este excelent de utilizat pentru tratamentul genelor și al sprâncenelor. Aveți grijă, însă, să nu vi-l introduceți în ochi.

Luați o picătură sau două de ulei de ricin și frecați-le între degete, până se încălzesc. Apoi, aplicați uleiul pe sprâncene. Pentru gene, veți avea nevoie de o periuță de mascara, curățată bine în prealabil. Înmuiați-o în ulei de ricin și aplicați pe gene.

Acest tratament vă va conferi gene și sprâncene dese și frumoase, invidiate de toată lumea.

Atenție! Dacă observați că uleiul de ricin nu vă ajută în ceea ce privește căderea părului, apelați la un medic. Poate fi vorba despre o condiție medicală, care necesită un tratament medicamentos.

Adauga un comentariu