Remedii naturiste

Uleiul de cimbru, de ajutor in tratarea cancerului? Iata ce beneficii miraculoase are!

Publicat: 10 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Uleiul de cimbru de ajutor in tratarea cancerului Iata ce beneficii miraculoase are
Uleiul esențial de cimbru este destinat utilizării numai la adulți și adolescenți.

Uleiul esențial de cimbru este cunoscut pentru nenumăratele sale proprietăți deoarece oferă activelor sale capacitatea de a trata un număr mare de afecțiuni. Datorită componentelor sale, în special a timolului, uleiul esențial de cimbru este folosit ca antiparazitar. Prin urmare, conține parazite aromatice bine cunoscute.

Fenolul este un agent antibacterian foarte puternic. Este o moleculă antiinfecțioasă. Deoarece formula de ulei esențial de cimbru conține acest ingredient activ, intervenția sa elimină direct germenii. Efectul său ii combate în mod eficient, atacându-le direct membranele celulare.

Timolul este, de asemenea, un puternic antiviral și imunostimulant. Datorită acestui ingredient activ, această variantă a uleiului esențial formează o barieră de netrecut pentru organism. Astfel, întărește sistemul imunitar și paralizează virușii, astfel încât aceștia să nu poată traversa bariera sa de protecție. În general, utilizarea acestui remediu face ca organismul să fie mai capabil să facă față atacurilor agenților patogeni.

Uleiul esențial de cimbru are și proprietăți tonifiante. Aceasta atrage această abilitate dintr-unul dintre ingredientele sale active, monoterpena. Efectul acestei molecule activează glandele suprarenale, astfel încât acestea să poată produce mai mulți glucocorticoizi. Datorită acestora, acest ulei esențial tonifică corpul.

Care sunt principalele indicații pentru uleiul esențial de cimbru?

Câmpul de acțiune al uleiului esențial de cimbru cuprinde tot ceea ce ține de domeniul ORL, sistemul respirator, digestiv și genito-urinar. Activele sale acționează asupra căilor respiratorii și tratează problemele hepatice. În timpul intervenției sale, activează și întărește mai multe funcții ale corpului.

Datorită ingredientelor active revigorante, uleiul esențial de cimbru este esențial pentru persoanele care lucrează mult în timpul zilei. Este foarte solicitat atunci când vine vorba de tratarea gripei sau de ameliorarea oboselii fizice și psihice.

Cum sa utilizati uleiul de cimbru?

În funcție de afecțiunile de tratat, uleiul esențial de cimbru poate fi utilizat de piele sau in infuzie. Utilizarea orală și prin inhalare este limitată numai la subiecții prescriși. Pentru copii, poate fi administrat la sfatul unui medic sau aromaterapeut.

Pentru aplicarea pe piele, uleiul esențial de cimbru trebuie diluat într-un alt mediu, cum ar fi uleiul vegetal. Doza ideală este de a utiliza următorul raport: 5% din acest ulei contra 95% pentru suport. Așa că amestecați 1 picătură din această loțiune și 20 de picături de ulei vegetal. Soluția rezultată trebuie răspândită pe picioare de 2-3 ori pe zi, timp de cel puțin 4 zile.

Conform sfaturilor medicului, utilizarea orală a uleiului esențial de cimbru ar trebui să fie bine studiată. Pentru un tratament care durează aproximativ 5 zile, diluați 1 picătură din această loțiune într-o lingură de miere, apă fierbinte sau ulei de măsline. Acest amestec trebuie administrat de cel puțin 3 ori pe zi.

Adauga un comentariu