Prima pagină » Sanatate » Uleiul de turmeric, folosește-l pentru a avea un ten curat

Uleiul de turmeric, folosește-l pentru a avea un ten curat

19 apr. 2024, 15:49,
în Sanatate

Turmericul sau curcuma longa este o plantă din aceeași familie ca ghimbirul, originară din sudul Asiei. Aceasta a fost descoperită și folosită în special în medicina indiană. Rizomul acestei plante este folosit drept condiment dar și ca remediu natural pentru ten și piele.

Turmericul este o plantă rădăcinoasă folosită în mod tradițional ca un condiment în bucătăria indiană dar și ca ulei pentru sănătatea tenului. Este cunoscut și sub numele său științific „Curcuma longa” și face parte din familia ghimbirului. Unele studii arată că ajută și cu prevenirea unor boli destul de grave cum ar fi boala Alzheimer, bolile cardiovasculare dar și unele afecțiuni degenerative sau cancer.

Ce este turmericul?

Curcuma longa este o plantă care se găsește în principal în Asia dar a ajuns acum în toate colțurile lumii, aceasta se mai poate găsi și sub denumirea de „turmeric„ sau „zerdiceag” un termen original din limba turcă. Rizomul acestei plante este macerat și folosit apoi pentru obținerea condimentului turmeric, căruia i se mai spune și „șofranul indian”.

Curcumina este ingredientul activ din acest rizom, este o componentă chimică ce se găsește și în ghimbir. Acesta este ingredientul care are beneficii atât asupra corpului cât și asupra psihicului, de la acesta substanță provine și culoarea portocalie-gălbuie a turmericului.

Cel mai mare beneficiu pe care îl are turmericul este reducerea inflamației, fiind bogat în antioxidanți și în proprietăți anti-bacteriene, anti-microbiene dar și antimicotice, de aceste uleiul perfect pentru acnee.

Pentru a avea efect, trebuie să aplicați de 2 ori pe zi în zonele afectate, proprietățile acestui ulei care sunt antifungice și antiseptice vor acționa și vor ține sub control coșurile, ba mai multă va acționa direct asupra coșurilor, uscându le și prevenind alte erupții. Acest ulei trebuie să fie dat pe ten întotdeauna după ce a fost bine curățat și uscat pentru a putea intra în piele.

Ulei de turmeric pentru ten

Un alt efect benefic care îl are pentru ten este că vă ajută să diminuați liniile fine și ridurile. Conținând un număr mare de antioxidanți este recomandat să vă dați cu acest ulei împreună cu 4 lingurițe de ulei de cocos și apoi masați bine pe față în fiecare seară înainte de culcare. Ștergeți excesul și lăsați ca uleiul să pătrundă în piele și astfel veți observa diminuarea liniilor fine și a ridurilor.

Dacă tenul este lipsit de strălucire sau are câteva pete atunci este bine să combinați uleiul de turmeric împreună cu uleiul de jojoba sau chiar de măsline, la fel ca și pentru riduri, dați va cu acest amestec în fiecare seară pentru a obține un ten curat și strălucitor.

De asemenea, are și câteva efecte benefice pentru păr, dacă aveți probleme cu mătreața masați vă parul cu câteva picături de turmeric împreună cu uleiul tău obișnuit pentru par, proprietățile antimicrobiene și antiseptice a acestui ulei conferinduți astfel un păr curat și catifelat.  Câteva studii propun să il folosești chiar și pentru căderea părului, mai ales dacă este o infecție fungicidă. Masați vă scalpul cu ulei după fiecare spălare și apoi clătiți pentru a observa o vindecare a părului și scalpului.

Uleiul de turmeric este indicat pentru ten mai ales atunci când aveți probleme cu acneea sau pielea uscată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`