Eveniment-Social

Ultima fiță! Mirii renunță la fotograf și își aduc la nuntă un pictor care să realizeze un tablou live: „Am peste 500 de lucrări realizate” – FOTO/ VIDEO

Publicat: 26 mai 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Ultima fiță Mirii renunță la fotograf și își aduc la nuntă un pictor care să realizeze un tablou live Am peste 500 de lucrări realizate - FOTO VIDEO
Pe lângă tabloul live, noua fiță pe care a adus-o la nunți, Dan Ursu și-a deschis și propriul atelier în care oferă cursuri de ceramică și de pictură, atât pentru copii, cât și pentru adulți

Tabloul live este noua fiță la nunți. Mirii rămân stupefiați de cum o bucată de pânză prinde viață chiar sub ochii lor. Acesta este un concept unic ce poate părea imposibil de pus în practică. Autorul acestei idei este un ieșean care în urma mai multor solicitări și-a pus talentul în practică

Dan Ursu a adus la viață ceea ce nu ai văzut niciodată la o nuntă, anume înlocuirea fotografului cu un pictor care petrece toată noaptea admirând mirii și invitații, în așa fel încât să reproducă cât mai detaliat expresiile, atmosfera și emoțiile degajate. Procesul este unul obositor, dar frumusețea tabloului este pe măsura muncii.

Tabloul live este ultima fiță pentru o nuntă ca în povești

poză tablou live
Dan Ursu a adus la viața ceea ce nu ai văzut niciodată la o nuntă, anume  înlocuirea fotografului cu un pictor care petrece toată noaptea admirând mirii și invitații, în așa fel încât să reproducă cât mai detaliat și în timp real expresiile, atmosfera și emoțiile degajate

Dan Ursu este un ieșean în vârstă de 39 de ani care a plecat de la premisa că o nuntă trebuie să fie ca în povești. A văzut cabine foto în centrul atenției, cameramani care încearcă să înregistreze întreaga petrecere, precum și fotografii ce ajung să fie albume pe care nimeni nu le mai deschide.

Dezavantajele acestor trenduri este că nu surprind întreaga nuntă, ci doar frânturi, din acest motiv a adus în Iași conceptul de nuntă pe pânză, un tablou care să surprindă în timp real cel mai important eveniment din viața mirilor.

„Tabloul live este un concept inedit, fiecare pereche de miri își dorește nunta perfectă, de care să își aducă aminte și la bătrânețe. Astfel, pictorul face istorie prin artă, iar evenimentul va rămâne în suflet și pe pânză pentru multe decenii. Invitații sunt stupefiați, ei apreciază prezența pictorului în cadrul evenimentului, precum și efortul de a imortaliza un moment din nuntă direct pe pânză.

Procesul durează toată noaptea și poate fi obositor, dar rezultatul și aprecierile mirilor fac ca toată oboseala să se piardă. Ideea mi-a venit în urma mai multor solicitări, iar prețurile se calculează în funcție de mărimea tabloului, precum și de complexitatea lui, pornind de la o listă prestabilită și mergând până la detalii personalizate. Prețul poate începe de la 1.200 de lei și poate ajunge până la 2.500 de lei”, destăinuie artistul ieșean.

O viață pe care și-a dedicat-o picturii

 poză tablou live
Tabloul Live este noua fiță la nunți. Mirii rămân stupefiați de cum o bucată de pânză prinde viață chiar sub ochii lor

Dan Ursu este ieșeanul care face artă din orice. Și-a început drumul la Liceul de Artă „Octav Băncilă” din Iași, iar mai apoi a continuat la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, secția Design. Totul a plecat de la un tablou urât pe care îl vedea zilnic atunci când trecea pe lângă un magazin.

„Inițial a fost un hobby, totul a început în ziua în care, agasat de un desen urât, pictat la intrarea unui local pe lângă care treceam zilnic, i-am propus patronului să îi pictez gratis peretele de la intrare. A acceptat, i-a plăcut foarte mult, iar de acolo, încetul cu încetul am fost solicitat să pictez și interioare de locuințe.

Până în prezent, am peste 500 de lucrări realizate și am reușit să-mi deschid propriul atelier de pictură și ceramică, unde organizez cursuri de pictură pentru copii și adulți, de pictură și modelaj în lut, care poartă numele de Atelier Poteca”, mărturisește Dan Ursu, artist.

Pe lângă tabloul live, noua fiță pe care a adus-o la nunți, Dan Ursu și-a deschis și propriul atelier în care oferă cursuri de ceramică și de pictură atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Comentarii
Adauga un comentariu