Sport

Ultima lovitură pe care Universitatea Craiova vrea să o dea pe piața transferurilor. Mihai Răduț ar putea ajunge în Bănie

Publicat: 02 sept. 2020
Mihai Răduț ar putea ajunge în Bănie, aceasta fiind ultima lovitură pe care Universitatea Craiova vrea să o dea pe piața transferurilor.
Mihai Răduț ar putea ajunge la Universitatea Craiova.

Mihai Răduț ar putea ajunge în Bănie, aceasta fiind ultima lovitură pe care Universitatea Craiova vrea să o dea pe piața transferurilor

Universitatea Craiova vrea să dea o nouă lovitură pe piața transferurilor și își dorește să-l aducă pe Mihai Răduț. Schimbul dintre Craiova și Astra, în care sunt incluși fotbaliștii Ovidiu Bic și Mihai Răduț, nu a picat. Președintele de imagine al clubului oltean, fostul internațional Gheorghe Craioveanu, a subliniat că mingea este în terenul lui Răduț.

Mihai Răduț a evoluat pentru juniorii lui Sporting Lisabona

Gheorghe Craioveanu este un prieten apropiat familiei Răduț. În consecință, îl cunoaște foarte bine pe jucător și încearcă să profite de faptul că nu-și primește toți banii la Astra și că vestiarul giurgiuvenilor este pe un butoi de pulbere pentru a-l aduce în Oltenia. La schimb, Craiova l-ar oferi pe Ovidiu Bic, un fotbalist tânăr, promițător, dar care nu avut parte de spațiu la echipă și își dorește să meargă undeva unde să evolueze. Negocierile dintre cluburi și fotbaliști n-au picat, însă s-au împotmolit momentan.

„Asta depinde doar de el, depinde doar de dorința lui. Cred că suntem în momentul actual, ca și club, suntem peste Astra și ar fi un pas înainte pentru el. Dar nu decid eu. Îl cunosc de când avea o oră de viață, e unul dintre copiii mei preferați, dar nu decid eu. Decide doar el”, a recunoscut Gică Craioveanu, omul care și-l dorește cel mai mult pe fotbalist la Craiova.

În cariera sa, Răduț e evoluat pentru juniorii lui Sporting Lisabona, Internațional Curtea de Argeș, FCSB, Pandurii, Hatta Club, Lech Poznan, iar în vara lui 2019 s-a transferat la Astra Giurgiu, unde joacă și acum. Fotbalistul a adunat 172 de meciuri în Liga I, reușind să marcheze 17 goluri și să ofere 18 pase decisive.
De asemenea, Răduț are și două meciuri în naționala de seniori a României pe vremea lui Răzvan Lucescu: 6 minute în amicalul cu Ucraina (2-3) șu 8 minute în amicalul cu Honduras (3-0). Dacă și-ar relansa cariera odată cu transferul la Craiova, n-ar fi exclus ca Răduț să intre din nou în vederile selecționerului.

Universitatea Craiova vrea să-l transfere pe Mihai Răduț. Marius Lăcătuș îl considera „cal troian”

Prietenia cu Gheorghe Craioveanu nu i-a fost întotdeauna benefică lui Mihai Răduț. În 2010, pe vremea când evolua la FCSB a fost luat în vizor de antrenorul Marius Lăcătuș pentru faptul că petrece foarte mult timp cu fostul jucător de la Villarreal sau Sociedad. Chiar dacă a aflat ulterior că sunt foarte buni prieteni de familie, Marius Lăcătuș nu a mai avut niciodată încredere deplină în fotbalist, considerându-l un adevărat „cal troian”. Așa a început declinul fotbalistului la FCSB, când a devenit rezervă de lux, din jucător de echipă națională.
Acum, Craiova vrea să-l transfere pe Mihai Răduț, care și-ar putea relansa astfel cariera și ar putea intra din nou în vederile selecționerului.

Adauga un comentariu