Actualitate

Ultima oră! Monica Anisie, ministrul Educaţiei, anunţă o nouă materie pentru elevi

Publicat: 01 oct. 2020
Monica Anisie cu mască
Florin Călinescu a ironizat-o pe Monica Anisie

Ministrul Educației, Monica Anisie, a transmis joi, 1 octombrie 2020, introducerea unor noi discipline în unităţile de învăţământ. Pentru clasele a III-a și a IV-a ar trebui să studieze „Eu şi scena”, clasele a VI-a și a VII-a „Teatrul şi noi”, iar clasele a X-a şi a XI-a disciplina „Laboratorul de teatru”.

„Elevii să studieze la clasele a 3-a și 4-a disciplina „Eu și scena”, la clasa a 6-a și a 7-a disciplina „Teatrul și noi”, iar la clasele a 10-a și a 11-a, disciplina „Laboratorul de teatru”. Ca profesor de limba și literatura română și ministru, consider că acesta este un moment important pentru educație, moment care răspunde recomandărilor Consiliului UE pentru competențele cheie de învățare pe tot parcursul vieții, în care sunt incluse și competențele artistice, Declarației de la Frankfurt privind educația prin arte, recomandărilor UNESCO prevăzute în Agenda de la Seoul în care se precizează că folosirea artelor în educație poate să sporească abilitățile creative și inovative ale societății, să promoveze și să încurajeze responsabilitatea socială.”, a declarat Monica Anisie în cadrul unei conferințe de presă.

Peste 10.000 de părinți cer demisia ministrului Monica Anisie

Peste 10.000 de părinți au semnat o petiție online prin care cer demisia ministrului Educației, Monica Anisie. Cei care au semnat petiția sunt nemulțumiți de modul în care a fost gestionată deschiderea școlilor și cer ca elevii să nu mai poarte măști în interiorul unităților de învățământ.

Prin semnarea acestei petiții, părinții cer public demisia ministrului Educației, Monica Anisie. Printre altele, părinții spun că a gestionat prost deschiderea anului școlar și sunt nemulțumiți că cei mici trebuie să poarte măști în timpul orelor de curs, dar și pentru faptul că nu au voie să iasă în pauze.

În această petiție semnată, părinții reclamă faptul că elevii de vârste mici nu pot purta masca între 6 și 8 ore pe zi și își doresc ca aceștia să aibă pauze în care să poate ieși la aer, nu să meargă doar la toaletă și să se întoarcă în clase.

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a lansat o petiție prin care se solicită demisia ministrului Educației, Monica Anisie.

„Solicitarea vine în urma situației în care se găsește învățământul românesc, din cauza lipsei unui proiect concret privind desfășurarea anului școlar 2020 – 2021, a lipsei transparenței și comunicării, precum și a numeroaselor sesizări primite în acest sens”, au transmis reprezentanții FACIAS.

Cum sunt normele privind măsurile sanitare în unitățile de învățământ

În același timp, ei spun că normele privind măsurile sanitare și de protecție în unitățile de învățământ, elaborate de Guvernul României, sunt neclare, lacunare și că astfel încalcă drepturile fundamentale din Constituție: dreptul la ocrotirea sănătății și dreptul la învățătură.

„Pentru a asigura un viitor demn tinerilor și copiilor României, educația trebuie să fie una la cele mai înalte cote și nimic din ceea ce a făcut ministrul Monica Anisie nu a demonstrat că poate gestiona cu responsabilitate și profesionalism situația din învățământul românesc. Un alt argument este lipsa asumării răspunderii din partea doamnei ministru și a instituției pe care o conduce, răspundere care a fost așezată pe umerii părinților, elevilor și cadrelor didactice. Situația epidemiologică este una care nu poate fi tratată cu lejeritate, iar lipsa unor măsuri eficiente de protecție nu va duce decât la agravarea problemelor”, spun cei de la Fundația care veghează asupra respectării drepturilor cetățenilor, în relația acestora cu Statul Român.  Cei care doresc să semneze petiția, o pot face AICI!

Comentarii
  • Da, bine ca scoate orele de optionale din licee si scoli ca sa faca loc la o noua disciplina pentru actorii care nu mai au spectacole!!!! Dar a facut consultari cu parintii si sindicatele elevilor??

Adauga un comentariu